2012-06-15 21:30:03
Φωτογραφία για «Σας θυμόμαστε, ανοικοδομούμαστε, επανερχόμαστε δυνατότεροι»
«Σας θυμόμαστε, ανοικοδομούμαστε, επανερχόμαστε δυνατότεροι» έγραψε ο Μπάρακ Ομπάμα σε μία από τις ατσάλινες δοκούς που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του "1 World Trade Center", του ουρανοξύστη που οικοδομείται στο ίδιο σημείο όπου έστεκαν οι δίδυμοι πύργοι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφτηκε τον τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη μαζί με τη σύζυγό του, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο και του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι.

Η κατασκευή του "1 World Trade Center" είναι από γυαλί και ατσάλι. Θα έχει 104 ορόφους -οι 100 έχουν ήδη αναγερθεί- και θα είναι το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ και το τρίτο σε όλον τον κόσμο.

Ο πύργος θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013 ή στις αρχές του 2014. Ο τελευταίος όροφος του θα είναι ανοικτός για το κοινό. Το τελικό του ύψος θα είναι 541 μέτρα, δηλαδή 1.776 πόδια, αριθμός που συμβολίζει τη χρονιά της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μπάρακ Ομπάμα συμμετέχει σήμερα σε δύο εκδηλώσεις που γίνονται στη Νέα Υόρκη για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία. Η μια από αυτές οργανώνεται στην κατοικία της διάσημης ηθοποιού Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αφού είμαστε οχτροί !
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αφού είμαστε οχτροί !
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ