2012-06-15 09:45:39
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου και ώρα 13:00, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πραγματοποιείται ώστε να γίνει ενημέρωση ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου καθώς και για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Εν τω μεταξύ, στις 19:00 σήμερα το απόγευμα ο κ. Πικραμμένος θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Τα πολιτικά δρώμενα δεν σταματούν όμως εδώ, αφού  στα ύψη έχει φτάσει η κόντρα των κομμάτων καθώς πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής. Με ομιλίες και επαφές οι πολιτικοί αρχηγοί κορυφώνουν την αντιπαράθεση.

Το διακύβευμα για τις εκλογές της Κυριακής επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε νέους στη Θεσσαλονίκη και ζητώντας από τους πολίτες να επιλέξουν τον δρόμο της ανάπτυξης και του ευρώ απέναντι στην επιστροφή στη δραχμή και στην καταστροφή. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, θα ζητήσει από τους πολίτες να στηρίξουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και αναμένεται να καταγγείλει τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου, αλλά και για λαϊκισμό.


Την προσωπική του εγγύηση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τον κεντρική του ομιλία στην Ομόνοια ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και ότι η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι η αντικατάσταση του μνημονίου με το εθνικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για ανόρθωση κοινωνίας και οικονομίας. Επιτέθηκε εκ νέου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν την Ελλάδα μέχρι εδώ. Ο Αλ Τσίπρας έδωσε χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις εκλογές με δίλημμα ζωής, όπως είπε, "μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ", και μίλησε για μια ιστορική ανατροπή, που έρχεται. Σήμερα, θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Στίγμα των προθέσεων του για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει στο ΠΑΣΟΚ τις οποίες θα εξαγγείλει το βράδυ της Κυριακής έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Σήμερα θα έχει διαδοχικές επαφές με τον Γάλλο και τον Τούρκο πρέσβη, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο δημαρχείο Αχαρνών.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά την διακαναλική συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος "είναι το ένα και το αυτό" αποκλείοντας κάθε συνεργασία μαζί τους, ενώ δεν απέκλεισε συνεργασία με άλλα κόμματα, μεταξύ αυτών και τον ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις. Σήμερα ο κ. Καμμένος θα μιλήσει στο κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω.

Ισχυρό Κ.Κ.Ε. και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, με στόχους αφενός την αποδέσμευση από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, και αφετέρου τη λαϊκή εξουσία, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα το βράδυ η Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποιεί την κεντρική της ομιλία στο Πεδίον του Άρεως.

Τη θέση ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, «που θα κρατήσει την κοινωνία μας όρθια και την Ελλάδα ζωντανή», εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του σε ανοικτή συγκέντρωση, στην Πάτρα. Σήμερα το βράδυ ο κ. Κουβέλης θα μιλήσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Την πάγια θέση των Οικολόγων Πράσινων για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου επανέλαβε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γιάννης Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξη τύπου των Οικολόγων όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις τους για την οικονομία, την κρίση και το νέο πολιτικό τοπίο. Σήμερα το μεσημέρι οι Οικολόγοι Πράσινοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Πέραμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ