2012-06-15 07:37:02
Φωτογραφία για Γλίτωσε τα ισόβια ο αρχηγός της «συμμορίας με τις Πόρσε» που διακινούσε ναρκωτικά!
Είναι η πολύκοτη υπόθεση που είχε εμπλακεί και το όνομα της Τσιντικίδου

Ποινές κάθειρξης 12 έως 25 ετών επέβαλε την Τετάρτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε επτά αρχηγικά μέλη της «συμμορίας με τις Πόρσε» που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χαπιών ecstasy στην «υψηλή κοινωνία» της Αθήνας, καθώς και στην Κρήτη και στην Αρκαδία.

Σε μικρότερες ποινές καταδικάστηκαν άλλα δεκατρία άτομα που κάθησαν σο εδώλιο του κατηγορουμένου για την ίδια υπόθεση.

Ο εγκέφαλος της σπείρας, ένα 36χρονος ομογενής από τον Καναδά, γλίτωσε τα ισόβια αφού το Δικαστήριο με ψήφους 2-1 του αναγνώρισε ελαφρυντικά Η σύλληψη των κατηγορουμένων, το Δεκέμβριο του 2010, βασίστηκε κυρίως στις χιλιάδες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχε καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, μεταξύ των μελών του κυκλώματος και επώνυμων πελατών.

Η αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε 2,5 κιλά κοκαΐνης 17 κιλά υδροπονικής κάνναβης, χιλιάδες χάπια ecstasy, δύο κιλά εκρηκτικής ύλης (δυναμίτιδα), πυροκροτητές, όπλα καθώς και 250.000 ευρώ.


Η υπόθεση τότε είχε σκάσει σαν βόμβα στα σαλόνια της αθηναϊκής high society, αφού ο 36χρονος ελληνοκαναδός καθώς και τα «πρωτοπαλίκαρά» του -ο «Άλεξ», ο «Γιάννης» και ο «Δημήτρης» ή «Τζίμης» ή «Θέμης» - είχαν πλημμυρίσει με ναρκωτικά τα στέκια των επωνύμων, ενώ στο πελατολόγιό τους συμπεριλαμβάνονταν και μεγάλα ονόματα της showbiz, όπως επιχειρηματίες, μοντέλα, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι.

Οι διακινητές, κινούνταν με πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας Porsche προκειμένου να μην κινούν τις υποψίες και χρησιμοποιούσαν συνθηματικές λέξεις όταν ήθελαν να αναφερθούν στο… εμπόρευμά τους, όπως «φανέλες του ΠΑΟ», για το χασίς, «αγορά CD» για την κοκαΐνη και «Ελεονώρες» για τα χάπια ecstacy!

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μαρτύρων που εξετάστηκαν στο Δικαστήριο ήταν και η πρώην σταρ Ελλάς, Μαρίνα Τσιντικίδου, αφού από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες προέκυπτε να έχει επαφές με κάποια από τα μέλη του κυκλώματος.

Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα ναρκωτικά και ότι το όνομά της ενεπλάκη επειδή έτυχε σε ένα μπαρ να γνωρίσει ένα άτομο το οποίο της πρόσφερε «ένα τσιγαριλίκι».

Θα ασκηθεί δίωξη και σε δημοσιογράφο – συγγενή υπουργού του ΠΑΣΟΚ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να ασκήσει ποινική δίωξη για αγορά και κατοχή ναρκωτικών, από τη «συμμορία με τις Πόρσε», σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου που είναι συγγενής υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Από τις συνομιλίες που είχε καταγράψει η ΕΥΠ προέκυπταν δοσοληψίες με μέλη του κυκλώματος.

Όταν η διερεύνηση της υπόθεσης ήταν στο στάδιο της ανάκρισης είχε κληθεί για να εξετασθεί ως μάρτυρας.

Στην κατάθεσή της ωστόσο, αρνήθηκε να πει οτιδήποτε επικαλούμενη «προσωπικούς λόγους»!!!

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δεν εμφανίστηκε – αν και είχε λάβει κλήση – για να καταθέσει.

Έτσι το Δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή της, αλλά οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν στη διεύθυνση την οποία είχε δηλώσει…

Τελικά μετά από αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα της έδρας, να διαβιβαστού6ν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξιχνιάστηκε η επίθεση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξιχνιάστηκε η επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ