2012-06-15 03:19:29
Φωτογραφία για Oι καλλυντικές ιδιότητες του έλαιου καρύδας
Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες ειδικά Ε, ποτάσιο, σίδηρο και ασβέστιο μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα. Είναι πολύ γνωστό για την πλούσια ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα, στα μαλλιά και στα νύχια καθώς και για την καταπραϋντική και αντιφλεγμονώδη δράση του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς.

Ενυδάτωση σώματος: Απλώστε το λάδι καρύδας σε όλο το σώμα πριν βγείτε από το ντους ή το μπάνιο και ταμπονάρετε απαλά με μια πετσέτα σώματος.

Μετά την αποτρίχωση: Απλώστε το λάδι στις περιοχές που αποτριχώσατε για να καταπραΰνετε το δέρμα από ερεθισμούς.

Μετά την ηλιοθεραπεία: απλώστε το λάδι σαν after sun, αμέσως θα καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα και σταδιακά θα προσφέρει πιο βαθύ και φυσικό μαύρισμα.

Ενυδάτωση προσώπου για ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα: απλώστε το λάδι κάθε πρωί μετά τον καθαρισμό του προσώπου και στη συνέχεια απλώστε την αντηλιακή σας κρέμα.


Ντεμακιγιάζ ματιών: απλώστε με τις άκρες των δαχτύλων, ελάχιστη ποσότητα λαδιού στα μάτια και κάντε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις, μέχρι να δείτε το μακιγιάζ να διαλύεται. Αφαιρέστε το λάδι με ένα βαμβάκι και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό τα μάτια.

Μαλακτικό μαλλιών: πιθανόν το καλύτερο μαλακτικό μαλλιών που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Πριν το λούσιμο απλώστε το λάδι στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής (ειδικά αν έχετε ξηροδερμία), αφήστε το για τουλάχιστον 20 λεπτά, μπορείτε να το αφήσετε και για όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια λουστείτε.

Σταδιακά θα δείτε τα μαλλιά σας πιο αναζωογονημένα, απαλά σαν μετάξι και με υπέροχο εξωτικό άρωμα.

Shopping tip: To έλαιο καρύδας θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά είδη. Κάντε όμως και μια έρευνα στο google, το πωλούν πολλά on-line καταστήματα.
jenny.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ