2012-06-14 21:00:52
Φωτογραφία για Γαλλία- Γερμανία συντονίζονται στους αμυντικούς εξοπλισμούς
Συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών καθώς και με τη Βρετανία σύμφωνα με έγγραφο

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας σκοπεύουν να συνεργαστούν όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα και να συντονίσουν τις αγορές αμυντικού εξοπλισμού σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Οι κυβερνήσεις των τριών χωρών θα εξετάσουν σχέδια για την κατασκευή ενός ευρωπαϊκού μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους, σύμφωνα με ένα έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Αμυνας, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Γερμανία και η Γαλλία πρόκειται να υπογράψουν μια διακοίνωση της πρόθεσής τους να συνεργαστούν στους εξοπλισμούς.

Παράλληλα, θέλουν να συντονίσουν τους σχεδιασμούς τους για νέα άρματα μάχης και το πυροβολικό, ενώ θα εξετάσουν την πιθανότητα να συνεργαστούν στην αντιπυραυλική άμυνα. Σε αυτόν τον τομέα ενδέχεται να συμμετάσχει και η Ιταλία.

Το έγγραφο αναφέρει, επίσης, ότι η Γερμανία και η Γαλλία θα εξετάσουν προτάσεις να ενοποιήσουν και να αφομοιώσουν σχέδια για την κατασκευή, για παράδειγμα, των ελικοπτέρων Tiger και NH-90.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=462274
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ