2012-06-14 20:46:02
Φωτογραφία για Οι επενδυτές της δραχμής και ο φουκαράς ο γείτονας
Είναι όλοι αυτοί που με άστοχες επιχειρηματικές κινήσεις κατάφεραν να δημιουργήσουν υπέρογκα χρέη τα οποία δεν είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσουν. Eίναι όλοι αυτοί που δεν έχουν την... παραμικρή κινητή ή ακίνητη αξία εντός Ελλάδας παρά μόνο χρέη. Χρέη τα οποία ευελπιστούν να αποπληρώσουν στο 15% της σημερινής τους αξίας, με σκληρό ελβετικό φράγκο.

Π.χ. έχεις ένα χρέος 1.000 ευρώ και μόλις 200 ευρώ στο ταμείο σου. Οι επιλογές είναι δύο

Πληρώνεις τα 200 ευρώ και πας φυλακή γιατί αδυνατείς να πληρώσεις τα υπόλοιπα 800.

Στέλνεις τα 200 στην Ελβετία και προπαγανδίζεις με ότι μέσο διαθέτεις υπέρ της δραχμής. Εάν ο στόχος επιτευχθεί, η δραχμή στην οποία θα μεταφραστεί το δάνειο θα υποτιμηθεί κατά 85% περίπου, τουλάχιστον για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πληρώνεις λοιπόν το δάνειο και σου μένουν και 50 ευρώ να αγοράσεις κοψοχρονιά το σπίτι του γείτονα που το είχε αγοράσει και αυτός με δάνειο και δεν είχε λογαριασμό στη Ελβετία.

Το πιο ωραίο απ΄όλα όμως είναι ότι το προηγούμενο βράδυ ήσουν στο σπίτι του φουκαρά του γείτονα και του θύμιζες πόσο ωραία περνούσαμε με τη δραχμούλα μας. Σου έκανε και το τραπέζι γιατί άκουσε πόσα χρωστάς στη εφορία και στις τράπεζες και σε λυπήθηκε.

arkoudanews.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ