2012-06-14 18:25:07
Φωτογραφία για Welt :«Μαμά, αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ θα σε σκοτώσω!»
Στο ρυθμό των ελληνικών εκλογών η Welt του Βερολίνου προσπαθεί να αποτυπώσει τις διαθέσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, καταγράφοντας απόψεις διαφορετικών ψηφοφόρων. «Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους» γράφει η εφημερίδα υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν.. ξέρουν ακόμη ποιο κόμμα να ψηφίσουν. «Η αμηχανία των ψηφοφόρων πηγάζει από αμφιβολία και αυτή η αμφιβολία οδηγεί σε συναισθηματικά ξεσπάσματα», εξομολογείται μία συνταξιούχος και αποκαλύπτει: «Η κόρη μου είπε: ‘Μαμά, μην τολμήσεις να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα σε σκοτώσω! Πρέπει να ψηφίσεις τον Τσίπρα, καν’ το για τα παιδιά σου’»

Η Welt σημειώνει ότι δεν είναι δεν είναι μόνο οι φοβισμένοι και απελπισμένοι αυτοί που αγνοούν τι θα ψηφίσουν, αλλά και μία φιλοδυτική νέα ελίτ, όπως λέει, που ψάχνει νέες πολιτικές επιλογές. Κλείνοντας, η εφημερίδα αναφέρει και την περίπτωση των Ελλήνων που δε μετανιώνουν για την ψήφο του στις εκλογές του Μαΐου και θα την επαναλάβουν
. «Θα ξαναψηφίσω Χρυσή Αυγή. Η κοινωνία μας έχει καταρρεύσει (…) Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή» λέει ένας 25χρονος σερβιτόρος. «Πρέπει να απαλλαγούμε από το σύστημα στο οποίο κυβερνούν μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το αλλάξει αυτό» θεωρεί ένας 34χρονος ντι-τζέι. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα είδος νέου ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα δημοσίων υπαλλήλων που θέλει να χαρίσει λεφτά, με τη διαφορά ότι το ΠΑΣΟΚ τα είχε (…)» εκτιμά ένας 30χρονος γυμναστής, ψηφοφόρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ποτέ την Κυριακή
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ποτέ την Κυριακή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ