2012-06-14 17:43:07
Φωτογραφία για «Οι ζάμπλουτοι Έλληνες διατηρούν την τρυφηλή ζωή και το χαμηλό προφίλ τους»
«Τρία χρόνια από το ξέσπασμα της χειρότερης κρίσης που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της και η ζωή συνεχίζεται κανονικά για τους ζάμπλουτους Έλληνες» γράφει σε εκτενές ρεπορτάζ του για τη χώρα μας ο βρετανικός Guardian. Ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας βρίσκεται στο νησί των Σπετσών, το οποίο -όπως σχολιάζει- έχει μείνει ανέπαφο από την κρίση.

«Τρεις μέρες πριν οι Έλληνες ρίξουν την ψήφο τους για το εντός ή εκτός (του ευρώ) και η χώρα δεν θα μπορούσε να είναι πιο διχασμένη. Εδώ δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα δεινά της κρίσης, το μοναδικό θέμα συζήτησης σε όλη την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Η ένδεια και η απόγνωση της Αθήνας είναι ένας άλλος κόσμος και για κάποιους, είναι καλύτερα να μείνουν εκτός του κόσμου αυτού» σχολιάζει λίγο πικρά ίσως ο συντάκτης.

Ο Guardian σχολιάζει ότι από το ξέσπασμα της κρίσης, η εύπορη τάξη «έλαμψε δια της απουσίας της». «Οι ολιγάρχες που έκαναν τεράστιες περιουσίες από την ενασχόλησή τους με προσοδοφόρους τομείς της οικονομίας όπως τα μίντια, οι κατασκευές είναι ύποπτα σιωπηλή και κρατά όσο πιο χαμηλό προφίλ γίνεται» διατηρώντας την «τρυφηλή ζωή της» όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.
24h
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ