2012-06-14 09:30:53
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
Τις τελευταίες 48 ώρες της προεκλογικής εκστρατείας διανύουν τα κόμματα, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν ταχύτητα, σε μια προσπάθεια να προσεκλύσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ψηφοφόρων. 

Στη Θεσσαλονίκη μιλά το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Την Παρασκευή στις 20:30 στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ.

Χθες, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε εντολή για ισχυρή κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με στόχο την αλλαγή του μνημονίου και παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε από την αρχή της συνέντευξης επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η εξαγγελία του για μονομερή καταγγελία του μνημονίου οδηγεί σε ρήξη με την Ευρώπη και έξοδο από την Ευρωζώνη.

«Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα» με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και την στήριξη της αγοράς εργασίας, υπογράμμισε ο Αντ.Σαμαράς, αξιοποιώντας το κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη -αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ισπανία, την εκλογή του Ολάντ στη Γαλλία αλλά το ιρλανδικό δημοψήφισμα.


Θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με παραμονή στην Ευρωζώνη. «Εμείς λέμε θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση, και θέλουμε ευρώ, με υπευθυνότητα», είπε, λέγοντας με νόημα πως άλλοι «παίζουν πόκερ». «Όταν έστειλα την επιστολή μου, μέσα εκεί έχω τη λέξη τροποποίηση, την έχουν δεχτεί, είναι σημαντικό, έχει να κάνει με την πλευρά της ανάπτυξης» είπε.

Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ομόνοια μιλά στις 19:30, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του, ο Αλέξης Τσίπρας. Την Παρασκευή επίσης θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη στις 20:30.

Χθές από την Πάτρα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να εγγυηθούμε μια σταθερή, ασφαλή και δίκαιη πορεία για το λαό και τον τόπο, μέσα στην Ευρωζώνη. Για να αποκαταστήσουμε τη διεθνή αξιοπιστία και το διεθνές κύρος της χώρας. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα της ελληνικής οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή, καθώς και για να έχουν όλες και όλοι αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά και περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν υπάρχει πια δίλημμα ευρώ ή ΣΥΡΙΖΑ, διότι όπως πρόσθεσε «εμείς είμαστε ξεκάθαροι, και ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ», ενώ όπως συμπλήρωσε «ένα είναι το πραγματικό δίλημμα: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Στράφηκε, δε, κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν θα τη γλιτώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα περάσουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα την Κυριακή με το κόλπο του ευρώ, για να συγκυβερνήσουν και να το εφαρμόσουν από τη Δευτέρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ότι λένε ψέματα προσθέτοντας: «Μας φοβίζουν με τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτοί που τους έχουν πετσοκόψει δύο και τρεις φορές, που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί τη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και αργότερα το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

Στη Θεσσαλονίκη μιλά στις 20:30 η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 20:30 στο Πεδίον του Αρεως.

Στην Αχαΐα περιοδεύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και το βράδυ θα μιλήσει στην Πάτρα.

Διακαναλική συνέντευξη δίνει στις 14:00 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένος.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ