2012-06-14 08:55:49
Φωτογραφία για ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ''ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ'' ΤΟΥ 2011
Να πιέσουν ακόμα περισσότερο τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές κάλεσε ο υπηρεσιακός υπουργός οικονομικών τους προϊσταμένους των μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων με τους οποίους συναντήθηκε. «Αν και δεν θα βρίσκομαι στη θέση του υπουργού, θα ενημερώσω τη νέα πολιτική ηγεσία που θα προκύψει μετά τις εκλογές για την ανανέωση του ραντεβού μας» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ζανιάς. 

Μέχρι στιγμής από το 1 δισ. ευρώ που ήταν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν συγκεντρωθεί περίπου τα μισά δηλαδή 500 εκ. ευρώ και για αυτό τον λόγο ο υπουργός οικονομικών ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν σε κατασχέσεις και σε πλειστηριασμούς ακινήτων ή ακόμη και οχημάτων όπως ανέφερε πρόσφατα και η εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών.

Παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν και την άμεση αποπληρωμή του «χαρατσιού» του 2011 από την στιγμή που έχουν μεταφερθεί όλα τα ποσά στις εφορίες. 


Στις 30 Απριλίου έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας το τέλος ακινήτων για το 2011. Σε κάθε περίπτωση πελάτη με χρέος από το ειδικό τέλος, η ΔΕΗ κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (30.4.12) πίστωσε το λογαριασμό του με αντίστοιχο ποσό της οφειλής του.

Στις περιπτώσεις πελατών όπου οι λογαριασμοί τους περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές για το ειδικό τέλος και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου 2012 σημειώνεται ότι το χρηματικό ποσό που κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ειδικού τέλους θα επιστραφεί στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

Όποιος επιθυμεί να του επιστραφεί το χρηματικό ποσό νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού μπορεί ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ για την είσπραξη.

Την ίδια ώρα σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με σχετική ανακοίνωση περί «επεξεργασίας νέων φορολογικών μέτρων» τα οποία δεν δημοσιεύονται για προεκλογικούς λόγους.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ αναφέρει: Αναφορικά με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά την «επεξεργασία νέων φορολογικών μέτρων», ιδιαίτερα δε το ό,τι αυτά δεν δημοσιοποιούνται για προεκλογικούς λόγους. Εξάλλου, κάτι τέτοιο αντίκειται στις αρμοδιότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ