2012-06-14 03:13:03
Φωτογραφία για Ενώπιον της δικαιοσύνης η βασίλισσα των ταμπλόιντ
Οι αναταράξεις στην πολιτική ζωή της Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζονται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης η Ρεμπέκα Μπρουκς, έκπτωτη βασίλισσα των ταμπλόιντ του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε σήμερα στους βουλευτές την πλήρη υποστήριξή του στον υπουργό Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος κατηγορείται ότι υπερέβη τον ρόλο του όταν επενέβη υπέρ του ομίλου Μέρντοκ, ο οποίος είχε προσπαθήσει να αγοράσει εξ ολοκλήρου τη δορυφορική πλατφόρμα BSkyB.

Ο Κάμερον απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να καθοριστεί αν ο Χαντ παραβίασε τον κώδικα υπουργικής συμπεριφοράς.

Πάντως η στήριξη που παρέχει ο Κάμερον στον υπουργό του προκαλεί εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Ελεύθερους Δημοκράτες.


Σήμερα το πρωί η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντρια της News International, της βρετανικής θυγατρικής της αυτοκρατορίας του Μέρντοκ, τέσσερις συνεργάτες της και ο σύζυγός της εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World.

Εργαζόμενοι στην κυριακάτικη ταμπλόιντ News of the World, που ήταν πρώτη σε πωλήσεις στη Βρετανία, φέρονται ότι υπέκλεπταν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες περίπου 800 ανθρώπων τη δεκαετία του 2000. Εξαιτίας του σκανδάλου ο Μέρντοκ αναγκάστηκε να κλείσει την εφημερίδα τον περσινό Ιούλιο.

Η εμπλοκή της Μπρουκς και του συζύγου της, προσωπικών φίλων του Ντέιβιντ Κάμερον, είναι ένα ακόμη αγκάθι για τον βρετανό πρωθυπουργό. Ήδη έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις επειδή το 2007 προσέλαβε ως σύμβουλό του τον Άντι Κόλσον , πρώην διευθυντή σύνταξης της News of the World, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2011 οπότε ξέσπασε το σκάνδαλο.

Η 44χρονη Μπρουκς και οι πέντε συγκατηγορούμενοί της κατηγορούνται για «παρεμπόδιση της δικαιοσύνης». Η Μπρουκς τον Ιούλιο του 2011 αποπειράθηκε να κρύψει επτά κουτιά γεμάτα με έγγραφα από το αρχείο της εφημερίδας News of the World και προσπάθησε, με τη βοήθεια κυρίως του συζύγου της, «να αποκρύψει από την αστυνομία έγγραφα, υπολογιστές και ηλεκτρονικό υλικό από την αστυνομία».

Και οι έξι κατηγορούμενοι, οι πρώτοι που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από τους συνολικά περίπου 50 που έχουν συλληφθεί από τις αρχές του 2011, οπότε άνοιξε εκ νέου η υπόθεση, θα εμφανιστούν ξανά ενώπιον του δικαστηρίου στις 22 Ιουνίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ