2012-06-13 20:03:11
Φωτογραφία για Δημιουργείστε το δικό σας spa στο μπάνιο σας
Στο σπίτι σας, το γνωρίζουμε, δεν υπάρχει χαμάμ. Κι όμως, μπορείτε να το δημιουργήσετε μέσα σε λίγα λεπτά. Κλείστε την πόρτα και το παράθυρο του μπάνιου και αφήστε να τρέξει καυτό νερό στην μπανιέρα. Μέσα στο χώρο, τον οποίο μπορείτε να έχετε φωτίσει με αρωματικά κεριά, γρήγορα θα συσσωρευτούν ατμοί και μείνετε όρθια μέσα στο μπάνιο για 10-15 λεπτά. Η υγρασία διαστέλλει τους πόρους, καθαρίζει την επιδερμίδα και ευνοεί την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Μόλις περάσει ο χρόνος, ξεπλύνατε το πρόσωπο και το σώμα σας με κρύο νερό. Πλέον, είστε έτοιμη να αρχίσετε τις περιποιήσεις ομορφιάς.

Η απολέπιση αποτελεί το σημείο αφετηρίας οποιασδήποτε περιποίησης και άρα το πρώτο στάδιο της «beauty-day» σας. Πέρα από το ότι απομακρύνει τις ακαθαρσίες και τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, μειώνει την ικανότητα αντίστασης της επιδερμίδας, κάνοντάς την πιο δεκτική στα ενεργά συστατικά των καλλυντικών που θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια
. Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και υποφέρει από ευθραυστότητα των αγγείων, ποντάρετε σε πιο «φιλικά» προϊόντα για να μην την «τραυματίσετε», ενώ διαφορετικά επιλέξτε ένα scrub με χοντρούς κόκκους. Πάρτε γενναιόδωρη ποσότητα προϊόντος στα χέρια σας για να κάνετε μασάζ σε όλο το σώμα, επιμένοντας στα πιο άγρια σημεία (αγκώνες και γόνατα) και περνώντας πιο απαλά πάνω από τις ευαίσθητες περιοχές (ντεκολτέ, εσωτερικό μηρών και χεριών). Στη συνέχεια, απομακρύνετε το scrub με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε το δέρμα σας απαλά με μία πετσέτα.

Όση ώρα το δέρμα σας ξεκουράζεται από την απολέπιση, εσείς μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας. Επιλέξτε μία ενυδατική και θρεπτική μάσκα, την οποία θα πρέπει να αφήσετε να δράσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ιδανικό θα ήταν να την απλώσετε από το πρωί στα μαλλιά σας και να την αφήσετε να δράσει όλη μέρα, όσο εσείς θα περιποιείστε τα υπόλοιπα σημεία του σώματός σας. Απλώστε την σε άλουστα μαλλιά και καλύψτε το κεφάλι σας με μία πετσέτα ή ένα σκουφάκι.

Ήρθε και η ώρα για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας όλα όσα βασίζονται σε φυτικά έλαια, που έχουν την ιδιότητα να εξισορροπούν τη λιπιδική στοιβάδα του στελέχους της τρίχας, από τη ρίζα μέχρι την άκρη. Για να απομακρύνετε τη μάσκα, χρησιμοποιήστε ένα ντελικάτο σαμπουάν, ταμπονάρετε τα μαλλιά σας για να απορροφηθεί το πολύ νερό και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους χωρίς να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ