2012-06-13 14:20:41
Φωτογραφία για ΔΕΗ: Πώς αποφεύγεται προσωρινά το κραχ
Όλα δείχνουν ότι για μια ακόμα φορά ΔΕΗ και ΔΕΠΑ θα καταφύγουν στην κρατική προστασία για να αποφύγουν για όσο μπορούν τον κίνδυνο ενός κραχ. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι διοικήσεις των δύο οργανισμών θα υποβάλλουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αίτημα για τη δανειοδότηση τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα τους.

Το γεγονός ότι ουσιαστικά ζητούν κρατική επιδότηση, θα μπορούσε να τους προκαλέσει προβλήματα με την επιτροπή ανταγωνισμού, ωστόσο, από νομικής άποψης, φαίνεται να είναι καλυμμένες, καθώς το εν λόγω Ταμείο, μπορεί να ελέγχεται 100% από το δημόσιο, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να χορηγεί δάνεια, εφόσον εξασφαλίζει τις απαραίτητες καλύψεις, με βάση πάντα τα τρέχοντα δεδομένα στην αγορά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές δίνονται από την πλευρά των αιτούντων, οπότε, προς το παρόν τουλάχιστον, το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετώπιζαν και οι δύο επιχειρήσεις, επιλύεται. Το θέμα, ωστόσο, είναι για πόσο ακόμα. Γεγονός αποτελεί ότι οι εναλλακτικές λύσεις εξαντλούνται, η μια μετά την άλλη και μπορεί πράγματι ο φόβος του κραχ τέλη Ιουλίου να μην υπάρχει σε περίπτωση που το δάνειο εξασφαλισθεί, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και θα εμφανισθεί μέσα στο καλοκαίρι.
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ