2012-06-13 13:43:28
Φωτογραφία για Είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση
Ο Διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης έδωσε συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στις συλλήψεις των 34 οπαδών του ΠΑΟΚ Ο ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής αναφέρθηκε στις κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, αλλά και στα αντικείμενα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

«Χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε επιχείρηση από 190 αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχαν η υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, η δίωξης ναρκωτικών και εγκλήματος και η ειδική ομάδα εγκλημάτων βίας. Από την επιχείρηση συνελήφθησαν 34 άτομα γιατί τουλάχιστον από το 2010 είτε ως επικεφαλής συνδέσμων φιλάθλων ή ως μέλη, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιώντας την ήδη υπάρχουσα δομή και μέλη συνδέσμων με σκοπό, να διενεργούν επιθέσεις κατά προσώπων, γραφείων αντιπάλων ομάδων, οπαδών άλλων ομάδων και αστυνομικών, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κυρίως μεταξύ των μελών συνδέσμων.

Από τον Νοέμβριο του 2011 ξεκίνησε η έρευνα για την εξάρθρωση αυτής της οργάνωσης, υπήρχε μια ανησυχία ότι από τη δράση ήταν πιθανό να υπάρχουν θύματα μεταξύ οπαδών
. Επίσης αυτά τα άτομα είναι σίγουρο ότι προκαλούσαν βλάβη στην ομάδα τους όσο και άλλες ομάδες, αλλά κυρίως στη κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Από την έρευνα προέκυψε ότι υπήρχαν τέσσερις διευθύνοντες, 90 μέλη. Δύο από τους διευθύνοντες εργάζονταν ως προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου της ομάδας και ήταν αυτοί που έδειχναν ποια άλλα μέλη των συνδέσμων που θα εργαστούν ως προσωπικό ασφαλείας.

Στις 14/01/12 στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνεπλάκησαν με οπαδούς άλλης ομάδας, ενώ προχώρησαν στη ληστεία διερχόμενων. Στις 20/12 σχεδίαζαν επίθεση εναντίον οπαδών άλλης ομάδας στο εμπορικό κέντρο City Gate με ρήψη μολότοφ, αλλά η έντονη παρουσία της Αστυνομίας δεν το επέτρεψε. Στο Δερβένι Θεσσαλονίκης επιτέθηκαν εναντίον 2 οπαδών άλλης ομάδας με ανθρωπόκτονα πράξη.

Τον Απρίλιο του 2012 σχεδίασαν επίθεση με μολότοφ στα γραφεία κεντρικού συνδέσμου άλλης ομάδα. Το σχέδιο περιλάμβανε κλοπή αυτοκινήτου και στη συνέχεια θα πήγαιναν στον στόχο 30 ακόμη οπαδοί. Για δικούς τους λόγους δεν έγινε η επίθεση ούτε στις 8/5. Στις 10/5 πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα σχεδίαζαν επίθεση σε λεωφορείο αντίπαλης ομάδας με βόμβα μολότοφ. Στις 20/5/2012 και πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ατρόμητος γύρω στις 4 το απόγεμα επιτέθηκαν κατά δυνάμεων της Αστυνομίας και μελών της υπηρεσίας αστυνομικής βίας, προκαλώντας σωματικής βλάβες, ενώ πυρπόλησαν και τις μηχανές τους.

Τέλος, διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες έναντι αμοιβών και πολλές φορές εντός συνδέσμων. Ένα από τα ηγετικά στελέχη συνδέσμου δυτικών συνοικιών συνελήφθη στις 5/2/2012 γιατί προμήθευσε ναρκωτικές ουσίες και εντός του γηπέδου έγινε η χρήση. Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε επτά συνδέσμους βρέθηκαν έξι μεταλλικές ράβδοι, κράνη, γκλομπ, ρόπαλα, 25 άδεια μπουκάλια που κατά τη εκτίμηση της Αστυνομίας θα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή βομβών μολότφ, ενώ στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν, ένα όπλο μάρκα «zastava», ένα όπλο μάρκας redinga, μια κοντόκανη καραμπίνα, ένα τσεκούρι, ρόπαλα, μαχαίρια, σιδερολοστοί και σιδερογροθιές, χρήματα (ευρώ και δολάρια), ναρκωτικές ουσίες και ζυγαριά ακριβείας», είπε.

Κλείνοντας, τόνισε: «Δεν βλέπουμε τώρα το φαινόμενο οπαδικής βίας. Οι έρευνες δεν σταματούν ποτέ και αυτοί οι άνθρωποι συνελήφθησαν με τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης. Άλλο οπαδική βία κι άλλο οπαδική οργάνωση».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ