2012-06-12 17:07:10
Φωτογραφία για Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ατάλαντος πολιτικός που συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ
Tελικά, το ΠΑΣΟΚ θα λάβει στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαϊου ποσοστό της τάξεως του 13,18%, το χαμηλότερο στην Ιστορία του. Η ηγετική ομάδα του Ευάγγελου Βενιζέλου "δείχνει" ως υπεύθυνο τον Γιώργο Παπανδρέου, οι αριθμοί όμως διαφωνούν...

Toν Νοέμβριο του 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί από την πρωθυπουργία της χώρας κι αρχίζει να θεωρείται δεδομένη ...η αποχώρηση του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα εκπροσωπεί πλέον παντού και πάντα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το Νοέμβριο του 2011, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει σε δημοσκόπηση της Public Issue το 19,5% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων και βρίσκεται με μεγάλη διαφορά από τον 3ο ΣΥΡΙΖΑ στη 2η θέση.

Σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται τον Δεκέμβριο του 2011 να χάνει 4 μονάδες και η απόσταση του από τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται σημαντικά.

Τον ίδιο μήνα, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 17,1%, πολύ μακριά από το 10,7% του ΣΥΡΙΖΑ.


Tον Μάρτιο του 2012, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνει κι επίσημα το ΠΑΣΟΚ το οποίο στο ενδιάμεσο είχε φτάσει στο 11%. Η εκλογή του νέου αρχηγού προσθέτει σύμφωνα με την Public Issue στο ΠΑΣΟΚ 4,5 μονάδες και το στέλνει στο 15,5%, τρεις μονάδες πιο πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνοψίζοντας, η πορεία του ΠΑΣΟΚ στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι κάτι παραπάνω από πτωτική. Ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος είναι ίσως ο μόνος αρχηγός που κατάφερε να αποσυσπειρώσει την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο μήνα των εκλογών ενώ δεν κατάφερε να διατηρήσει ούτε το 19,5% που συγκέντρωνε το κόμμα ακόμα και στις δύσκολες μέρες του ΓΑΠ.

Όσοι πίστεψαν ότι η μόνη λύση για την εκλογική επίβιωση του ΠΑΣΟΚ ήταν να αναλάβει τις τύχες του κόμματος ο φθαρμένος Υπ.Οικονομικών, είναι εκείνοι που καταδίκασαν το κόμμα στη σημερινή διάλυση του.
Parapolitiki.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ