2012-06-12 12:54:02
Φωτογραφία για Eurosatory – Ρωσία: Μαζική συμμετοχή και νέα προϊόντα
Πλήθος νέων οπλικών συστημάτων παρουσιάζουν ως εκθέματα στη διεθνή έκθεση Eurosatory-2012, στο Παρίσι, οι ρωσικές εταιρείες του χώρου. Η έκθεση διεξάγεται το διάστημα 11-15 Ιουνίου και σ’ αυτή συμμετέχουν περισσότερες από 400 εταιρείες από 47 χώρες.

Στο ρωσικό περίπτερο της έκθεσης εκπροσωπούνται 14 εταιρίες του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος της Ρωσίας. Μεταξύ αυτών ο όμιλος «Ραδιοηλεκτρονικές τεχνολογίες», που παράγει μέσα ραδιοηλεκτρονικού πολέμου, συστήματα αναγνώρισης «φίλιου-εχθρικού» (IFF), η εταιρεία Izmash, ο δημοφιλής παραγωγός πυροβόλων όπλων, η εταιρία Κompas, που ειδικεύεται στην παραγωγή εξοπλισμού για πλοηγήσεις υψηλής ακριβείας.

Σε δηλώσεις του προς την ελληνική «Φωνή της Ρωσίας», ο επίσημος εκπρόσωπος της εταιρείας Rostechnologii, Ματβέι Βοσκομπόινικοφ, ανέφερε ότι οι επισκέπτες του ρωσικού περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από περισσότερα των 200 υπό ανάπτυξη ρωσικών οπλικών συστημάτων. Μεταξύ αυτών το εκσυγχρονισμένο άρμα μάχης Τ-90S, το φορτηγό όχημα Ural, καθώς και το νέο πυραυλικό σύστημα κατά τεθωρακισμένων Kornet-EM, που έχει εγκατασταθεί στη βάση του τεθωρακισμένου οχήματος Tigr.


Όσον αφορά το τελευταίο σύστημα, το Kornet –ΕΜ, θεωρείται εκ των κορυφαίων στον κόσμο, είναι ικανό πλέον να ανταποκριθεί σε μια νέα αποστολή: να πλήξει μικρού μεγέθους εναέριους στόχους, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα ιπτάμενα μέσα, ακόμη και αεροσκάφη.

Επίσης, στην έκθεση για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και ο εξομοιωτής του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος πυροβολικού Pantsir-S1. Το σύστημα προορίζεται για σημειακή αεράμυνα και έχει ακτίνα εντοπισμού στόχου τα 25 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί ταυτοχρόνως να παρακολουθεί έως και τέσσερις στόχους.

pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ