2012-06-12 10:22:04
Φωτογραφία για Έχουν επενδύσει 2,5 εκατ. ευρώ και περιμένουν...6 χρόνια για τις άδειες!
Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το μπλοκάρισμα της επένδυσης εγκαταστάσεων αποθήκευσης υγραερίου, στις Δαφνές, προσπάθησαν χθες να βρουν στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά τα ‘αγκάθια’ που προκύπτουν-μετά και το επεισόδιο της Παρασκευής είναι πολλά. Μάλιστα σε συνάντηση που έγινε χθες το μεσημέρι ξαφνικά στο γραφείο του περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη οι επενδυτές Ζαχαρίας και Γεώργιος Πετούσης έφυγαν μάλλον απογοητευμένοι και θα προσπαθήσουν να βρουν τώρα το δίκιο τους δικαστικά!

Πάντως και οι Δύο πλευρές επικαλούνται...γκρίζες διαδρομές. Οι μεν επενδυτές θεωρούν ότι Κάποιοι βρίσκονται πίσω από τις ακυρώσεις των αποφάσεων που θεωρούσαν...σίγουρες, ενώ από την Περιφέρεια αναφέρουν ότι ΄πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι που παραπλανούσαν εξαρχής τους επιχειρηματίες ότι μπορούν να προχωρήσουν’!

Στη χθεσινή συνάντηση πάντως δόθηκαν και εξηγήσεις για το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής με πρωταγωνιστή τον Γ.Πετούση που εξοργίστηκε όταν έμαθε ότι η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών ανακάλεσε την απόφαση για την κυκλοφοριακή σύνδεση.


«Εγώ εξοργίστηκα και πείτε μου ποιος άλλος στη θέση μου δεν θα έκανε το ίδιο; Έξι χρόνια τώρα προσπαθούμε να βρούμε λύση όταν οι ίδιες οι υπηρεσίες μας είχαν πει να προχωρήσουμε!» είπε μιλώντας στην εφημερίδα 'Πατρίς' ο κ.Γ.Πετούσης. Ο οποίος χθες με τον πατέρα του πήγε χθες στην περιφέρεια και ζήτησε εκτάκτως ραντεβού με τον περιφερειάρχη. Ο κ.Αρναουτάκης τους δέχτηκε στο γραφείο του στο οποίο βρισκόταν παρεμπιπτόντως (και για άλλη υπηρεσιακή δουλειά) και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών κ.Παπαδάκης.

«Έχουμε Κάνει μια επένδυση και περιμέναμε να ξεκαθαρίσουμε τα περιβαλλοντικά και ξαφνικά προέκυψε το θέμα της κυκλοφοριακής σύνδεσης. Τι θα Κάνουμε τώρα εμείς; Θέλεις να επενδύσεις και δεν σε αφήνουν!» τόνισε ο κ.Πετούσης που θυμίζει-και είναι απολύτως ακριβές αυτό-ότι πριν προβεί σε οποιαδήποτε αγορά στην περιοχή των Δαφνών είχε απευθυνθεί στις υπηρεσίες που του είχαν δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει!

«Και βάζουν μια σειρά από προσκόμματα οι υπηρεσίες, οι πολιτικοί προϊστάμενοι τα ρίχνουν στους υπαλλήλους! ΘΑ φτάσουμε μέχρι εκεί που δεν το περιμένουν» ανέφεραν.

Τι λένε στην Περιφέρεια

Από την πλευρά της η Περιφέρεια αναγνωρίζει ότι υπάρχει ταλαιπωρία στους επενδυτές, αλλά από τις...αρχικές αποφάσεις που έχουν δοθεί και πως κακώς είχαν υπάρξει οι πρώτες εγκρίσεις. Μάλιστα τονίζουν ότι ειδικά στην κυκλοφοριακή σύνδεση είναι μη σύννομη η αρχική απόφαση που είχε δοθεί!

«Εμείς δεν έχουμε τίποτα μαζί σας, δεν υπάρχει όπως καταλαβαίνετε προσωπικό θέμα μαζί σας. Εμείς είχαμε μια καταγγελία την οποία ελέγξαμε και φυσικά είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία» τόνισε στους επενδυτές και χθες ο κ.Παπαδάκης.

Ο περιφερειάρχης σύμφωνα με πληροφορίες τους είπε ότι δεν μπορεί να Κάνει τίποτα αφού η διοίκηση παίρνει ξεκάθαρη θέση και τους είπε επίσης ότι μπορούν να πάνε με ένδικα μεσα.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της Περιφέρειας: την 12/12/2011 η τοπική κοινότητα Δαφνών Ηρακλείου καταγγέλλει στην Δ/νση Τεχνικών έργων πως η κυκλοφοριακή σύνδεση που είχε δοθεί στις 22/8/2007 με απόφαση της ΔΕΣΕ Περιφέρειας Κρήτης, δεν έχει την απαιτούμενη ορατότητα των 200 μέτρων που προβλέπει ο νόμος.

Η Δ/νση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης συνέστησε επιτροπή με σκοπό να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά που αφορά την ουσία των καταγγελόμενων. Η επιτροπή που συστήθηκε για το σκοπό αυτό γνωμοδότησε ότι πράγματι η κυκλοφοριακή σύνδεση στην θέση που θα κατασκευαζόταν δεν είχε την ορατότητα που απαιτούσε το Προεδρικό Διάταγμα (118/2006).

Κατόπιν τούτων η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ανακάλεσε την κυκλοφοριακή σύνδεση που είχε εγκριθεί το έτος 2007 από την ΔΕΣΕ, ενώ επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν είχε ξεκινήσει κανένα έργο για την κατασκευή της εν λόγω σύνδεσης».
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ