2012-06-12 09:44:34
Φωτογραφία για ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΠΙΠΛΑΣΤΟ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ
Για παιχνίδι δημαγωγίας από κάποιες πολιτικές δυνάμεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και τον Στρατή Λιαρέλλη στο πρωινό ΑΝΤ1.

Παράλληλα, τόνισε ότι το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι επίπλαστο και υπογράμμισε ότι «αν δεν σπάσει το σκηνικό τεχνητής πόλωσης δεν οδηγούμεθα πουθενά».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μας αφήσει να διαπραγματευτούμε εάν δεν έχουμε εσωτερική συναίνεση», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα βρίσκεται σε πολιτική νύχτα». « Στις 6 Μαΐου ο ελληνικός άλλαξε το πολιτικό σκηνικό μετατρέποντας τα κόμματα σε μεσαία και μικρά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, τόνισε ότι η χώρα δεν κυβερνιέται με τα 2/3 απέναντι, ενώ ανέφερε ότι το μισό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει τα περί καταγγελιών του μνημονίου.

«Η χώρα είναι σε κρίση η οποία είναι βαθιά και πρωτοφανής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αλλάξουμε το σχήμα στήριξης της εθνικής αυτής προσπάθειας, με τη συμμετοχή του πολίτη ο οποίος πρέπει να ξέρει την αλήθεια».


«Πρέπει να πάμε με σχέδιο και κυβέρνηση στο Eurogroup και στη συνέχεια στη σύνοδο Κορυφής», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, πρέπει να ξαναστήσουμε το ΠΑΣΟΚ», είπε ο πρόεδρος του κόμματος σχετικά με το μικρό ποσοστό που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές.

«Η Ελλάδα με ακινησία και αδράνεια οδηγείται στον τοίχο, οδηγείται στην καταστροφή» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ όπως είπε κατηγορεί τον τεχνητό διπολισμό υπογραμμίζοντας ότι το λόμπι της δραχμής  επενδύει στο αδιέξοδο.

Συνέντευξη Βενιζέλου στην ιταλική εφημερίδα «Λ' Ουνιτά» 

«Είναι απολύτως αναγκαίο, μετά τις εκλογές, να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, διότι  διαφορετικά, δεν θα μπορέσουμε να διαχειρισθούμε την κρίση», τονίζει, μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του , στην ιταλική εφημερίδα «Λ' Ουνιτά». Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο «εσωτερικά δεν υπάρχει η πολυτέλεια μιας κυβέρνησης που να έχει απέναντί της μεγάλη και σκληρή αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση σχετικά με την «ουσιαστική και όχι τυπική συγγνώμη», που ο ίδιος διατυπώνει σε προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του κόμματός του, εξηγεί ότι «η μεγαλύτερη ευθύνη που έχει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη μιας ειλικρινούς και σε βάθος ενημέρωσης του ελληνικού λαού, για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ή, για να ειπωθεί από μια άλλη οπτική γωνία, μια αίσθηση αμεριμνησίας για την περίοδο από το 1974 και μετά, και ιδίως από την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, υπογραμμίζει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι όλες ή τις περισσότερες ευθύνες τις φέρει το κόμμα του, διότι πρόκειται για μια ευθύνη που διαχέεται σε όλο το πολιτικό φάσμα».

Σε σχέση με το άμεσο μέλλον της οικονομίας της χώρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι « το 85% της ελληνικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ του ευρώ, θεωρώντας το κάτι το αυτονόητο και εκτός πάσης διαπραγμάτευσης. Από την άλλη, όμως-προσθέτει- μια εξίσου μεγάλη πλειοψηφία θέλει να μην συνεχισθούν επώδυνα μέτρα τα οποία τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία, μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα. Για τον λόγο αυτό, είπε , πρέπει να σπάσουμε τον  φαύλο κύκλο που έχει δημιουργηθεί και που καταλήγει στην μείωση της ζήτησης».

Ακόμη αναφέρει ότι στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν «για το νέο δάνειο, για την μείωση του χρέους και το PSI, έπρεπε να κάνουμε συμβιβασμούς. Τώρα, όμως, βάσει του κεκτημένου αυτού και της διαδικασίας της αναθεώρησης που προβλέπει η ίδια η δανειακή  σύμβαση, θέτουμε τα ζητήματα που, στην πραγματικότητα  είχαμε θέσει και στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΤ1
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ