2012-06-11 21:59:24
Φωτογραφία για ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
Η Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ Ανδρών μαζεύτηκε σήμερα (11/06) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία της για το προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας.

Ο Βασίλης Σπανούλης με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπογράμμισε αρχικά ότι ο στόχος της ομάδας είναι εφικτός: «Σίγουρα ο στόχος μας είναι εφικτός. Υπάρχουν κάποια προβλήματα, λόγω του ότι και ο κόουτς, αλλά και κάποια παιδιά δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τις υποχρεώσεις τους και δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί για να αρχίσουμε την προετοιμασία. Σιγά σιγά όμως θα ενσωματωθούν όλοι. Έχουμε μία δύσκολη αποστολή μπροστά μας, να παίξουμε στο προολυμπιακό τουρνουά και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί για να είμαστε στην Ολυμπιάδα, κάτι που πιστεύω είναι ύψιστη τιμή για κάθε παίκτη, προπονητή».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην Εθνική ομάδα: «Δεν έλειπα και δέκα χρόνια, έναν χρόνο έλειπα και αυτό λόγω τραυματισμού. Όπως έχω ξανατονίσει είμαι πάντα διαθέσιμος και πάντα στις υπηρεσίες ης Εθνικής ομάδας όποτε με χρειαστεί και όσο αντέξουν τα πόδια μου να αγωνίζομαι για αυτήν. Είναι κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανος».


Για το πόσο εύκολο είναι να ξεχάσει την επιτυχία με τον Ολυμπιακό και να συγκεντρωθεί στην Εθνική ομάδα: «Έχουμε γιορτάσει αρκετά τις τελευταίες μέρες, οπότε πρέπει σιγά σιγά να αλλάζουμε το τσιπ, γιατί είναι άλλο πράγμα ο σύλλογος και άλλο η Εθνική ομάδα. Δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο επίπεδο. Είναι τελείως διαφορετικό. Πρέπει όσο και αν είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε αυτήν την επιτυχία και πλέον μαζί με όλα τα παιδιά η Εθνική ομάδα δεν έχει χρώμα είμαστε μία παρέα, μία οικογένεια και είμαστε όλοι υπερήφανοι και είναι τι μη να συμμετέχουμε σε αυτήν την ομάδα και πρέπει να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι ώστε να πετύχουμε τον στόχο που θέλουμε».

Για το χρονικό περιθώριο που έχει η Εθνική ομάδα για να προετοιμαστεί για το προολυμπιακό τουρνουά: «Το ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας και ότι οι μέρες ξεκούρασης ήταν πολύ λίγες και ότι δεν ξεκινήσαμε όλοι μαζί την προετοιμασία. Είναι κάτι που το θέλαμε όλοι και πιο πολύ από όλους ο προπονητής, αλλά θα το ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο, θα είμαστε συγκεντρωμένοι και όπως είπα και πριν να αλλάξουμε το τσιπ στο μυαλό μας και να συγκεντρωθεί στον ρόλο που θα έχει ο καθένας και στον κοινό στόχο που θα έχει αυτή η ομάδα».

Για τους ρόλους που έχουν οι παίκτες στην Εθνική ομάδα: «Πιστεύω ότι το κάθε παιδί σε όποια ομάδα και αν αγωνίζεται έχει αυτοπεποίθηση και ο καθένας θέλει να νικήσει. Εμείς φέτος ήμασταν πιο έτοιμοι, πιο καλή ομάδα και καταφέραμε και πήραμε το πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά του Παναθηναϊκού δεν ήθελαν το πρωτάθλημα ή ότι δεν έπαιξαν καλά ή ότι δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Το θέμα δεν είναι να παίζει καλά, αλλά να παίζει καλά η ομάδα σου. Μπορεί να μην παίξεις καλά σε ένα τουρνουά, αλλά να κάνεις ένα μεγάλο παιχνίδι και να βοηθήσεις την ομάδα σου. Για αυτό το σκοπό ο καθένας πρέπει συνειδητοποιήσει τον ρόλο του και τον στόχο που έχει αυτή η ομάδα. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το συλλογικό επίπεδο και πολλά από τα παιδιά έχουν διαφορετικό ρόλο εδώ πέρα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουνε, ο καθένας να κάνει ότι μπορεί για να πετύχει η Εθνική ομάδα τον στόχο της».

Για το αν έχουν ξεκουραστεί οι παίκτες μετά από μία κουραστική σεζόν: «Όχι, μην γελιόμαστε, κάναμε μία σεζόν 9 μηνών, πολύ κουραστική, αλλά η επιθυμία όλων των παιδιών να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα, με τη φανέλα της χώρας τους, με την περηφάνια και την τιμή που νιώθουν όταν την φοράνε, μας κάνουν να τα ξεχνάμε όλα αυτά και να επικεντρωθούμε στον καινούριο μας στόχο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ