2012-06-11 16:08:31
Φωτογραφία για «Δεν κατάλαβα ότι είχα φτάσει τόσο ψηλά!»
Μετά την 3η θέση στο Μπαχρέιν, ήρθε η 2η θέση στον Καναδά. 

Ο Romain Grosjean ήταν εντυπωσιακός στο σιρκουί Gilles Villeneuve ακολουθώντας στρατηγική ενός pit stop και κατάφερε να πανηγυρίσει το καλύτερο αποτέλεσμα στην έως τώρα καριέρα του στην F1.

Στο τέλος μάλιστα, όπως αποκάλυψε, δεν γνώριζε ότι είχε φτάσει τόσο ψηλά στην κατάταξη. Από την άλλη, ο Kimi Raikkonen τερμάτισε στην 8η θέση.

«Είναι μια σπουδαία ημέρα για την ομάδα. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας και η στρατηγική μας ήταν τέλεια. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήμουν 3ος και τότε βλέπω τον Fernando να κόβει ταχύτητα και τον πέρασα. Ήταν ένα τρελό φινάλε στον αγώνα, γιατί πίστευα ότι θα ήμουν 4ος ή 5ος, αλλά ο ρυθμός ήταν εκεί μέχρι το τέλος Είναι φανταστικό που τερμάτισα στη 2η θέση στον πρώτο μου αγώνα στο Μόντρεαλ, ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι πρώτος. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα γι' αυτό το εξαιρετικό 3ήμερο», είπε ο Grosjean.


«Το μονοθέσιο ήταν λίγο καλύτερο σήμερα από χθες. Κόλλησα πίσω από πιο αργά μονοθέσια ορισμένες φορές και η ζώνη του DRS δεν ήταν αρκετά μεγάλη, όταν το προπορευόμενο μονοθέσιο έχει DRS οι ομάδες είναι πιο δύσκολες. Είχαμε μια ευκαιρία να τα πάμε καλύτερα αλλά δεν τα καταφέραμε. Βαθμολογηθήκαμε ξανά, και αυτό είναι καλό. Οι κατατακτήριες χθες δεν ήταν καλές, αν είχαμε εκκινήσει πιο μπροστά θα ήταν καλύτερα. Θα προσπαθήσουμε στον επόμενο αγώνα», δήλωσε ο Raikkonen.

O επικεφαλής της Lotus, Eric Boullier είπε: «Το σημερινό αποτέλεσμα οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά της ομάδας, Η E20 ήταν πολύ καλά στημένη και η στρατηγική μας λειτούργησε καλά και για τα δύο μονοθέσιο. Ο Romain οδήγησε φανταστικά και τερμάτισε 2ος, ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα, ιδίως για όλους στο Enstone οι οποίοι πιέζουν για περαιτέρω βελτίωση. Γνωρίζουμε ότι αν καταφέρουμε να βελτιωθούμε στις κατατακτήριες θα τα πάμε καλύτερα στους αγώνες, αυτός είναι ο στόχος μας».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ