2012-06-11 02:26:04
Φωτογραφία για Μνημόσυνο για την κυρά των Μαρασίων [video]
Ισχυρό μήνυμα Φραγκούλη στην Τουρκία.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 19 Ιουνίου από το θάνατο της Βασιλικής Λαμπίδου, της κυράς των Μαρασίων.

Η κυρά των Μαρασίων για δεκαετίες στέκονταν στο πλευρό των στρατιωτών κι όταν οι δυνάμεις της δεν της το επέτρεπαν πήρε πίσω λίγη από την προσφορά της από τον Ελληνικό Στρατό.

Για το μνημόσυνο για το ένα έτος από το θάνατο της κυράς των Μαρασίων βρέθηκε στον Έβρο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος ως στρατηγός ανέδειξε το έργο της Βασιλικής Λαμπίδου.

Ο Υπουργός βαθιά συγκινημένος για την απώλεια της Ελληνίδας μάνας των στρατιωτών, έστειλε και ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς την Τουρκία, από το σημείο όπου η Βασιλική Λαμπίδου κράταγε ψηλά τη σημαία.

ΔΕΙΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Βίντεο από την κηδεία της κυράς των Μαρασίων

 Βίντεο με την εγγονή και τη δισέγγονη της κυράς των Μαρασίων


Η Βασιλική Λαμπίδου γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών βρέθηκε αρχικά στο Ελληνοχώρι, λίγο έξω από το Διδυμότειχο και αργότερα στο Σάκκο της Νέας Ορεστιάδας. Παντρεύτηκε και απόκτησε τέσσερα παιδιά εκ των οποίων τα τρία τα έχασε σε νεαρή ηλικία. Από τότε άρχισε να βλέπει όλους τους στρατεύσιμους ως παιδιά της και να τους φροντίζει με την αγάπη και την φροντίδα που θα τους φρόντιζε και η δική τους μάνα.

Στο ευρύτερο κοινό η κυρά των Μαρασίων έγινε γνωστή από ένα εξαιρετικό αφιέρωμα της εκπομπής «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ» της Βίκυς Χατζηβασιλείου. Το 2007 είχε βραβευθεί για την προσφορά της από την Ακαδημία Αθηνών.

Το βίντεο από την εκπομπή «Πάμε Πακέτο»
thrakinea.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ