2012-06-11 01:46:18
Φωτογραφία για Ουδέποτε παραιτήθηκε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού ο Αντ. Σκιαθάς!
...Έκπληκτα τα μέλη από τη σχετική αναφορά σε επιστολή του προς το Δήμαρχο.Τον ισχυρισμό ότι ο Δήμαρχος παραβιάζει ανοιχτές θύρες, με το να ζητά την παραίτησή του, αφού ήδη την έχει υποβάλει τόσο προς το ίδιο όσο και ενώπιον των μελών του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, την περασμένη Τετάρτη, προβάλλει ο πρόεδρος του τελευταίου, Αντώνης Σκιαθάς, σε απαντητική επιστολή που απέστειλε προς τον Γιάννη Δημαρά, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την έγγραφη δημόσια προτροπή του Δημάρχου προς τον κ. Σκιαθά, να υποβάλει την παραίτησή του.

Ωστόσο, μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, με τα οποία επικοινώνησε το attacktv.gr, προερχόμενα, μάλιστα, από τρεις διαφορετικές παρατάξεις, απορούν και εξίστανται για το συγκεκριμένο ισχυρισμό του κ. Σκιαθά, λέγοντας ότι το μόνο που συνέβη είναι ότι ο πρόεδρος ταράχτηκε ιδιαίτερα από την "εισβολή" των μελών της Μπάντας του Δήμου στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης, ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ
. να τον προστατεύσουν, παρατήρησε ότι υφίσταται ψυχολογική βία, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Σε καμία στιγμή δεν τους ανακοίνωσε -και μάλιστα κατά τη διάρκεια συζήτησης του επίμαχου θέματος των εισιτηρίων εκδηλώσεων του περασμένου Φεβρουαρίου και Μαρτίου, που αποτέλεσε και τη... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την παραμονή του κ. Σκιαθά στον προεδρικό θώκο- ότι υποβάλλει την παραίτησή του, για λόγους ευθιξίας, όπως τώρα, κατόπιν... εορτής υποστηρίζει.

Σε φορτισμένο κλίμα

Όσο για τα περί υποβολής παραίτησης στο Δήμαρχο, πολλοί αναρωτιούνται, αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, τι περίμενε ο κ. Σκιαθάς για να τη δημοσιοποιήσει; Έπρεπε, άραγε, να τον εκθέσει πρώτα ο Δήμαρχος και ν' ακολουθήσει με 24ωρη καθυστέρηση η εκδήλωση της πρόθεσής του να παραιτηθεί, αφού ήταν... έτοιμος από καιρό, για να θυμηθούμε και τον Αλεξανδρινό ποιητή;

Αντίθετα, το συμπέρασμα που βγάζουν σχεδόν όλοι από τη συμπεριφορά του είναι ότι όχι μόνον δεν υπέβαλε εκείνος παραίτηση, αλλά αντιστάθηκε και στην παραίνεση του Δημάρχου να την υποβάλει.

Μάλιστα, το ότι η συνάντηση των δύο, το Σάββατο το πρωί, στο Δημαρχείο, έγινε μάλλον σε φορτισμένο, παρά σε συναινετικό κλίμα προδίδεται και από την ίδια την αποστροφή του κ. Σκιαθά στην επιστολή του προς το Δήμαρχο, στην οποία επί λέξει αναφέρει: "Σε ό,τι αφορά τον τρόπο της πολιτικής μας επικοινωνίας, επιλέγω να διατηρήσω στη μνήμη μου τον Γιάννη Δημαρά σαν τον άνθρωπο που ανέλαβε να εκφράσει τις ελπίδες όλων μας για μια καλύτερη πόλη". Μάλιστα, στην ίδια επιστολή ο υπό παραίτηση πλέον Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων αφήνει μία ακόμη έμμεση αιχμή κατά του Δημάρχου, σημειώνοντας: "Ας μη λησμονεί κανείς ότι όσους οι συγκυρίες έφεραν στο φως, η Ιστορία θα κατατάξει εκεί που τους αρμόζει".

Η αντίστροφη μέτρηση

Υπενθυμίζεται ότι η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή του κ. Σκιαθά στην καρέκλα του προέδρου άρχισε στις 30 Μαΐου, με την αποστολή ανώνυμων επιστολών σε πέντε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία ετίθεντο ζητήματα κακοδιαχείρισης στον Οργανισμό, όσον αφορά συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα "Αίγλη" της Veso Mare, ενώ αφήνονταν και αιχμές για το περυσινό Φεστιβάλ, για το οποίο, σημειωτέον, δεν έχει έρθει ακόμη απολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλει εδώ και πολλούς μήνες η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Γεωργία Χρυσανθακοπούλου, η οποία είναι και η μόνη από τους πέντε παραλήπτες της ανώνυμης επιστολής που έχει επισκεφθεί από την πρώτη στιγμή τον Εισαγγελέα, παρέχοντάς του τα στοιχεία που της απεστάλησαν.

Πέραν της έκβασης του συγεκριμένου θέματος, υπέρ της διαλεύκανσης του οποίου τάσσονται τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο ίδιος ο κ. Σκιαθάς, γεγονός είναι ότι σχεδόν από την έναρξη της θητείας του τελευταίου, πολλά τού έχουν καταμαρτυρηθεί από πολλούς: η επιλογή των συμβούλων του, η πρωτοβουλία του να μηνύσει το δημοτικό σύμβουλο Παν. Παπαγιαβή, αλλά και το δημοσιογράφο Παν. Ρηγόπουλο κ.ά.

Επιπλέον, ο Αντ. Σκιαθάς χρεώνεται και με υπεροπτική συμπεριφορά, αφού μόλις και μετά βίας... καταδεχόταν να εμφανιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σε περιπτώσεις που κρινόταν απαραίτητη η παρουσία του, ενώ αντίστοιχη δυσφορία διακατείχε και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, τα οποία τού καταλόγιζαν ότι δεν τους παρείχε επαρκή ενημέρωση για τα όσα συνέβαιναν εκεί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα έγιναν με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι γι' αυτή τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να συνέλθει και πάλι το Δ.Σ., προκειμένου να εγκρίνει τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ, κάτι που πολλά μέλη του αρνήθηκαν να πράξουν την περασμένη Τετάρτη, αφού ο κ. Σκιαθάς δεν είχε προσκομίσει τον Προϋπολογισμό των εκδηλώσεων. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τελευταία ο Αντ. Σκιαθάς είχε επιλέξει να εγκατασταθεί στα γραφεία του παλιού Μουσείου, στην πλατεία Όλγας, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που δεν εμφανιζόταν στο τηλέφωνο σε κανέναν απολύτως!

Όσο για τις εξελίξεις από εδώ και στο εξής, στον Πολιτιστικό Οργανισμό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αφενός μεν στην πορεία του διαχειριστικού ελέγχου, που λέγεται πως θα ζητήσει ο Δήμαρχος να πραγματοποιηθεί, αφετέρου δε στο πρόσωπο που θα επιλεγεί από την παράταξη Δημαρά ως αντικαταστάτης του κ. Σκιαθά.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αρνητικοί άνθρωποι. Τέλος!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αρνητικοί άνθρωποι. Τέλος!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ