2012-06-10 11:29:52
Φωτογραφία για Πατέρας Ηλία Κασιδιάρη: Δυστυχώς ο κ. Παπαδάκης δεν προστάτευσε το γιό μου απέναντι στην αήθη επίθεση
Ο πατέρας του Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτης Κασιδιάρης, συνταξιούχος γιατρός και επίσης υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α’ Πειραιώς, μίλησε αποκλειστικά στο συνάδελφο Παναγιώτη Σαββίδη... και στο «Πρώτο Θέμα» για τη βίαιη συμπεριφορά του Ηλία την οποία αποδίδει στη «φόρτιση της στιγμής».

«Παρακολουθούσα την εκπομπή και όλα κυλούσαν ομαλά έως λίγο πριν από το τέλος. Τότε η κυρία Δούρου πετάχτηκε και αναφέρθηκε σε ένα θέμα άσχετο με την κουβέντα. Πρόσβαλε τον Ηλία κι έτσι έγιναν όσα έγιναν. Δυστυχώς ο κ. Παπαδάκης δεν προστάτευσε το γιό μου απέναντι στην αήθη επίθεση, όπως θα έπρεπε. Ο γιός μου προκλήθηκε και αντέδρασε. Σε μια στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης μπορεί να συμβούν ακόμη και αυτοκτονίες.

Σε ό, τι αφορά δε, παλαιότερα άρθρα του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και του κ. Ν. Μιχαλολιάκου υπέρ του Χίτλερ στα έντυπα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παναγιώτης Κασιδιάρης απαντά κατηγορηματικά.


«Στέκονται σε 2-3 αράδες και όχι στα κείμενα που μιλούν για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Ο Μιχαλολιάκος και ο γιός μου είναι Έλληνες εθνικιστές, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.»

Είναι φασίστες, νεοναζί οι Χρυσαυγίτες, οι ομοϊδεάτες του γιου του;

«Δεν έχουν κάτι άλλο να προσάψουν στα παιδιά, δεν μπορούν να πουν ούτε κλέφτες, ούτε λωποδύτες, γι’ αυτό τα αποκαλούν με διάφορους χαρακτηρισμούς γαι να τα μειώσουν».

Η παρουσία της Αρχαίας Ελλάδας είναι ιδιαίτερα έντονη στο σπίτι της οικογένειας Κασιδιάρη.Όχι μόνο μέσω των δεκάδων τόμων κλασικών συγγραφέων στη μεγάλη βιβλιοθήκη, αλλά και από τους πίνακες και τα γλυπτά που διακοσμούν τους τοίχους και τα ράφια.

«Εγώ και η σύζυγος μου, η Βασιλική, η οποία είναι φιλόλογος με σπουδές στην Αρχαιολογία, έχουμε μεγάλο πάθος για την Αρχαία Ελλάδα και την ιστορία. Αυτή την αγάπη καταφέραμε να περάσουμε κα στα τρία παιδιά μας τα οποία στη βρεφική τους ηλικία τα κοιμίζαμε διαβάζοντας τους Άθλους του Ηρακλή και όχι «Τα τρία γουρουνάκια», υπογραμμίζει ο κ. Κασιδιάρης.

Ο Ηλίας από μικρός είχε έφεση όχι μόνο στη γυμναστική και στις πολεμικές τέχνες αλλά και στο γράψιμο, στο τραγούδι, στην ιστιοποϊα, ακόμα και στο χορό.

«Θα μπορούσε να γίνει ένας πολύ καλός επαγγελματίας χορευτής»,λέει ο πατέρας του.

«Η δασκάλα του επέμενε να ακολουθήσει τον χορό, αλλά τελικά είχε άλλα στο μυαλό του», αναφέρει ο πατέρας του πιάνοντας στα χέρια του το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα του γιου του, το βιβλίο «Τομέας Χ». ‘Οπως διαβάζει κάποιος στον πρόλογο, πρόκειται για «οκτώ ιστορικά διηγήματα, για οκτώ μάχες όπου το πνεύμα του πολεμιστή και οι αρετές του πολέμου σκιαγραφούνται στην πραγματική τους διάσταση, τόσο σε φυσικό όσο και σε μεταφυσικό επίπεδο. Ένα επικό και λυθρικό ταυτόχρονα έργο, που θα διαβαστεί με κομμένη την ανάσα από όποιον αισθάνεται μαχητής σήμερα.»
entertv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ