2012-06-10 10:44:04
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΟΥΒΕΛΗ
Συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δίνει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε στελέχη του λεκανοπεδίου Αττικής. Χθες ο κ. Βενιζέλος από τη Βόρεια Ελλάδα είπε ότι προτίθεται να στείλει επιστολή με 8 προτάσεις για την επίτευξη συμφωνίας με σκοπό διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ανάμεσα στις προτάσεις του κ. Βενιζέλου είναι η εξής:

1. Συμφωνία συμμετοχής σε σύστημα διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης ή στήριξης του μέχρι το 2014 από αυτούς που καταδικάζουν τη βία και αποδέχονται το δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο.

2. Όλοι μαζί οργανωμένοι και έτοιμοι για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης Αργότερα, σε διάλογο που είχε με νέους της Θεσσαλονίκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι το αδιέξοδο είναι δεδομένο, είτε η Ν.Δ. έρθει πρώτο κόμμα, είτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και η μόνη λύση είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, αλλά για να γίνει χρειάζεται να σπάσει η τεχνητή πόλωση Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να βγει ισχυρό το ΠΑΣΟΚ και να αναδειχθεί στον πόλο της ευθύνης.


Το ΠΑΣΟΚ, είπε, δεν θέλει κυβερνητικές καρέκλες-ας τις πάρουν άλλοι να δουν τη γλύκα- αλλά «υπάρχουμε χάριν της πατρίδας». Καταλόγισε προκλητική συμπεριφορά, αλαζονεία και μικρομεγαλισμό στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επειδή προβάλλει το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α» και τόνισε πως αν και αυτοπροσδιορίζεται ως ριζοσπαστική δύναμη προκαλεί συντηρητική συσπείρωση και διακατέχεται από κρατισμό και συντεχνιασμό.

Επίσης διακαναλική συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Χθες ο κ. Κουβέλης μίλησε σε συγκέντρωση εκπροσώπων φορέων, παραγωγικών τάξεων και εργαζομένων στην αίθουσα συνελεύσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κατά την περιοδεία του στον Πειραιά.

Την Παρασκευή ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ και ζήτησε τη στήριξη του Οργανισμού για την ανεργία. Όταν η ανεργία καλπάζει πάνω από το 23%, ο ΟΑΕΔ πρέπει να είναι ισχυρός, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μεταξύ άλλων ζήτησε την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στο προηγούμενο ύψος, καθώς και την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός του για την ανεργία.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
e-Επιλογές (9-6-2012)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-Επιλογές (9-6-2012)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ