2012-06-09 14:13:15
Φωτογραφία για Στις πέντε το απόγευμα η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup
Κυβερνητικές πηγές χωρών της ΕΕ ανακοίνωσαν πως σήμερα στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, με αντικείμενο την ισπανική κρίση. Η ευρωζώνη έδωσε «το πράσινο φως χθες Παρασκευή για τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το Σάββατο στις 16:00 ώρα Βρυξελλών (17:00 ώρα Ελλάδας) ώστε να εγκριθεί η έκδοση ανακοινωθέντος που θα υπογραμμίζει την πρόθεση της Ισπανίας να ζητήσει βοήθεια και την δέσμευση του Eurogroup να την αποδεχτεί», αναφέρουν πληροφορίες.

Η Ισπανία είναι στη δίνη της κρίσης τις τελευταίες μέρες και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταρτιστεί ειδικό μνημόνιο με στόχευση τη στήριξη του τραπεζικού τομέα, ο οποίος σύμφωνα με το ΔΝΤ χρειάζεται 40 δισ. ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα είπε σε τηλεοπτικό σταθμό, χθες, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Jan Kees de Jager η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

«Δεν το αποκλείω, αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω τι θα συζητήσουμε» ο De Jager, σε ερώτηση για το αν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο τηλεδιάσκεψη για την Ισπανία.


«Η κατάσταση είναι επείγουσα. Βλέπουμε τι γίνεται στην Ισπανία» πρόσθεσε.

Πίεση προς την Ισπανία να δεχθεί βοήθεια ασκείται από πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, ενώ στο «χορό» μπήκε και η ΕΚΤ. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάνσιου, από την Πορτογαλία ανέφερε πως: «Χρήζουν ανακεφαλαιοποιήσεων οι ισπανικές τράπεζες, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που είναι αναγκαίο να εξευρεθεί μία γρήγορη λύση, με σκοπό να κατευναστούν οι χρηματαγορές».

Ο Πορτογάλος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε επίσης ότι «τα προβλήματα ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών αναλύονται τώρα από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, προς το παρόν όλα τα μέσα είναι διαθέσιμα ώστε οι τράπεζες της Ισπανίας να ανακεφαλαιποιηθούν και το πρόβλημα να βρει λύση».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ