2012-06-08 17:29:03
Φωτογραφία για Υλικά τέλος στην καρδιοχειρουργική κλινική του Αττικόν
Στέρεψε από υλικά η καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», μετά και την απόφαση των προμηθευτών να διακόψουν την τροφοδοσία του.

Όπως δήλωσε στο Capital.gr ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Χρήστος Ρόκκας, εδώ και δύο εβδομάδες δεν πραγματοποιείται κανένα χειρουργείο στη συγκεκριμένη κλινική, καθώς έχουν εξαντληθεί τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην εξωσωματική κυκλοφορία, δηλαδή σωληνώσεις και φίλτρα, τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Αλλά και σε απλά υλικά υπάρχει μονίμως πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Ρόκκα. Εδώ και μήνες η Πανεπιστημιακή Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν» λειτουργεί με οριακό απόθεμα αναλωσίμων υλικών, γεγονός που δυσχεραίνει τον προγραμματισμό των χειρουργικών περιστατικών.

Το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι να μην πραγματοποιείται κανένα καρδιοχειρουργικό περιστατικό, επείγον ή προγραμματισμένο. Τα προγραμματισμένα ραντεβού έχουν αναβληθεί μέχρι να υπάρξει εκ νέου προμήθεια σε υλικά, ενώ οι ασθενείς που θα πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα απευθύνονται σε άλλα νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές.


Σύμφωνα με το διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, το νοσοκομείο έχει τα χρήματα για να πληρώσει τους προμηθευτές, ωστόσο κάποιοι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής για την προμήθεια απαραίτητων υλικών, επικαλούμενοι το κοινοτικό δίκαιο. Έτσι παρά τις έντονες προσπάθειες της διεύθυνσης της κλινικής, δεν κατέστη δυνατόν το νοσοκομείο να εξασφαλίσει προμήθεια υλικών.

Να σημειώσουμε πως το νοσοκομείο «Αττικόν» συμπεριλαμβάνεται στα έξι νοσοκομεία στα οποία ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.) έχει διακόψει την τροφοδοσία λόγω υπέρογκων χρεών που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δέκα ημερών προθεσμία…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δέκα ημερών προθεσμία…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ