2012-06-08 17:01:04
Φωτογραφία για H Κομισιόν υποστηρίζει τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο
O επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, δήλωσε πως η Κομισιόν υποστηρίζει τον κανονισμό... για το απευθείας εμπόριο με την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Ο κ. Μαρκοπουλιώτης, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση στα κατεχόμενα με αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, ανέφερε πως το όλο θέμα βρίσκεται στα χέρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή τη στιγμή και θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανέφερε πως η θέση της Επιτροπής είναι ξεκάθαρη και πρόσθεσε πως αυτή υποστηρίζει αυτή την πρόταση.

Σε σχέση με την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, είπε πως είναι πολύ δύσκολη και πως επιθυμούν συνέχιση της οικονομικής στήριξης προς την τ/κ κοινότητα, που στοχεύει στην οικονομική συμβολή για έργα που διευκολύνουν την ενσωμάτωση της τ/κ κοινότητας και τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Ο αρχηγός του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντσίογλου, δήλωσε πως το κόμμα έχει καλές σχέσεις με το γραφείο της Κομισιόν στα κατεχόμενα και ευχήθηκε ο κανονισμός για οικονομική βοήθεια προς τους Τουρκοκύπριους να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια για προετοιμασία των Τ/κ για την ΕΕ.


Από την πλευρά του, ο κ. Μαρκοπουλιώτης ανέφερε πως οι όροι εντολής του καλύπτουν ολόκληρο το νησί. Εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνεργασία του ΡΤΚ με την Επιτροπή και την ΕΕ γενικότερα και πρόσθεσε πως αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα διευκολύνει τη δουλειά τους και θα φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη την τ/κ κοινότητα.

Είπε πως είναι καθήκον τους να προβαίνουν σε ενημέρωση για την Ευρώπη προκειμένου να διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων και στις δυο κοινότητες. Υπενθύμισε εξάλλου πως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανέφερε πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ