2012-06-03 08:32:06
Φωτογραφία για Σύλληψη 22χρονου για διάρρηξη οικίας στον Οικισμό Καρδιάς
Και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Άλλες τρεις συλλήψεις για κλοπή στο Μηλοχώρι.Ένας 22χρονος ημεδαπός, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στον Οικισμό Καρδιάς Πτολεμαΐδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πτολεμαΐδας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης εντοπίστηκε στον Οικισμό Καρδιάς μία 24χρονη ημεδαπή, η οποία βρισκόταν μέσα σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος του 22χρονου, ο οποίος είχε εισέλθει σε οικία 45χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε ένα πανεράκι με κοσμήματα, χρηματικής αξίας 300 ευρώ περίπου.

Στη συνέχεια επειδή η 24χρονη έγινε αντιληπτή από περίοικους και συγγενείς της παθούσας, ανέπτυξε ταχύτητα με το ΙΧΕ αυτοκίνητο και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ο 22χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε παρακείμενο πάρκο με τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν από την παθούσα της αποδόθηκαν. Κατόπιν ερευνών βρέθηκε και το ΙΧΕ αυτοκίνητο εγκαταλελειμμένο.


Στη συνέχεια και μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ημεδαποί είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση σε συνεργασία με άλλους δύο ημεδαπούς οι οποίοι αναζητώνται από τις αστυνομικές αρχές (ένας 22χρονος άνδρας και μια 25χρονη γυναίκα), καθώς διέπραξαν από κοινού τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2012, οκτώ κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στην περιοχή της Εορδαίας, από τις οποίες αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και διάφορα είδη, συνολικής χρηματικής αξίας 25.000 ευρώ περίπου.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας διενεργεί προανάκριση για εμπλοκή των δραστών σε δύο διαρρήξεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στη Γαλάτεια, αλλά και για διαρρήξεις τριών οικιών που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ολυμπιάδα, διαρρήξεις μάλιστα που προξένησαν ανησυχία στους κατοίκους των δύο τοπικών κοινοτήτων του δήμου Εορδαίας, καθώς οι δράστες “χτύπησαν” οικίες των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν ακόμα και στο εξωτερικό: Για παράδειγμα ο ιδιοκτήτης της μιας οικίας στην Ολυμπιάδα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, ο δεύτερος είναι μετανάστης στη Γερμανία και ο τρίτος είχε αναχωρήσει μόλις την προηγούμενη μέρα με τη γυναίκα του στη Γερμανία(!), γεγονός που έκανε την τοπική κοινωνία να υποψιάζεται ότι ο δράστης ή δράστες μπορεί να είναι συγχωριανοί τους.

Συλλήψεις για κλοπή

στο Μηλοχώρι

Στο μεταξύ, άλλοι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 17,29 και 34 χρονών, συνελήφθησαν την Τετάρτη για κλοπή στο Μηλοχώρι, τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις συλληφθέντες αφαίρεσαν από αγροτική κατοικία στο Μηλοχώρι, αντικείμενα και τρόφιμα, συνολικής αξίας 350 ευρώ. Ειδικότερα αφαίρεσαν μία φιάλη υγραερίου, μία συσκευή πετρογκάζ και διάφορα τρόφιμα. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας αφού αναζήτησαν τους αλλοδαπούς, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν σε εγκαταλελειμμένη κατοικία στο Μηλοχώρι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

O 17χρονος και ο 34χρονος βρίσκονταν παράνομα στη χώρα έχοντας εισέλθει πεζή στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης και ο ένας αφέθηκε ελεύθερος καθώς ορίστηκε δικάσιμος. Οι δύο κρατούνται προκειμένου ο ανήλικος να επαναπροωθηθεί ση χώρα του, ενώ διατάχθηκε διοικητική απέλαση και για τον δεύτερο αλλοδαπό (34χρονο).

e-ptolemeos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ