2012-06-02 22:01:07
Φωτογραφία για Μοίρασαν φτηνό ρύζι στην Πρέβεζα
Η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά πολλές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Καθημερινά αναζητούν για τις αγορές τους φτηνά και ποιοτικά προϊόντα. Το κίνημα του ρυζιού έκανε την παρουσία του και στην Πρέβεζα σήμερα Σάββατο κάνοντας πολλούς από τους αγοραστές να περάσουν και δεύτερη φορά και να αγοράσουν.

Οι παραγωγοί ρυζιού από το Μεσολόγγι έφτασαν στην Πρέβεζα το πρωί γύρω στις 09.00 και από τα πρώτα λεπτά η προσέλευση του κόσμου έδειχνε ότι θα είναι μεγάλη.

Το κόστος του ρυζιού ανέρχονταν στο 1 ευρώ το κιλό και διατίθεντο σε συσκευασίες των 5 κιλών. Βέβαια ελάχιστοι ήταν εκείνοι που επέλεξαν να αγοράσουν μόνο μια συσκευασία ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που επέστρεψαν για να ξαναγοράσουν ρύζι είτε για γνωστούς τους είτε ακόμα και για τους ίδιους.

Μέχρι τις 10.30 που ήμασταν στο σημείο είχαν δοθεί πάνω από 700 κιλά ενώ , καθώς η ώρα περνούσε, μαζεύονταν όλο και περισσότερος κόσμος. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας οικογένειας που φόρτωσε στην κυριολεξία 70 κιλά ρύζι για τους ίδιους και συγγενείς τους.


Ο κος Τσιάρας Θανάσης πρόεδρος του β’ Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου μιλώντας στο pamepreveza.gr τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κίνηση αυτή, το κίνημα του ρυζιού, αποτελεί προσπάθεια παραγωγών της περιοχής που ίδρυσαν έναν μικρό συνεταιρισμό προϊόντων αλλά το βασικότερο είναι το ρύζι. Πηγαίνουν σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά κυρίως σε Δήμους της Αθήνας όπου η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.

“Ξεκινήσαμε το κίνημα του ρυζιού και για να δώσουμε στον κόσμο φτηνό και καλό προϊόν αλλά και να μένεις κάτι και για μας” τόνισε ο κος Τσιάρας και συνέχισε “Στην Πρέβεζα ερχόμαστε πρώτη φορά και η προσέλευση είναι ικανοποιητική μέχρι στιγμής. Βέβαια σε ένα μέρος που πηγαίνουμε για δεύτερη φορά υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου μιας και έχουν δοκιμάσει το προϊόν μας και έρχονται πιο σίγουροι ενώ στόμα με στόμα αυτό διαδίδεται και έτσι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση. Σήμερα φέραμε στην Πρέβεζα μόνο ρύζι νυχάκι για όλες τις χρήσεις , ενώ την επόμενη φορά, εάν μας καλέσει ο Δήμος θα έχουμε όλες τις ποικιλίες ρυζιού μιας και ξεκινάει η νέα παραγωγή από τον Σεπτέμβριο”.

pamepreveza.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όχι άλλο κάρβουνο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όχι άλλο κάρβουνο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ