2012-06-02 16:22:02
Φωτογραφία για Επέστρεψαν βιβλίο που δανείσθηκαν πριν από... ογδόντα χρόνια
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, πρέπει να είπαν οι υπεύθυνοι της δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης Νάβαν στην Ιρλανδία, αφού είδαν επιτέλους να... επιστρέφεται ένα βιβλίο που έλειπε από εκεί εδώ και... 80 χρόνια!

Ένας άντρας, χωρίς να συνεννοηθεί με κανέναν, άφησε αθόρυβα το βιβλίο στο κουτί αλληλογραφίας της βιβλιοθήκης. Παραμένει άγνωστο αν αυτός που το άφησε είναι κάποιος απόγονος του ανθρώπου που το ειχε δανειστεί το 1932, ενώ ούτε τα αρχεία ξεκαθαρίζουν το τοπίο, αφού με την ψηφιοποίηση τους το 1994, καταστράφηκαν οι καταχωρήσεις πριν από τη χρονολογία αυτή.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης Σιάραν Μάγκαν δηλώνει χαρούμενος που αποκαταστάθηκε η... τάξη, έστω και 80 χρόνια μετά, αφού θεωρούσε ξεγραμμένο το συγκεκριμένο βιβλίο.

«Αν λαμβάναμε υπόψη το πρόστιμο για κάθε μέρα καθυστέρησης, τότε ο άνθρωπος που άργησε να το επιστρέψει θα πρέπει να πληρώσει 4.160 ευρώ», συμπλήρωσε ο Μάγκαν, σπεύδοντας, ωστόσο, να προσθέσει μεγαλόθυμα πως «αν ερχόταν και παραδεχόταν πως αυτός έφταιγε για την καθυστέρηση, θα ήμασταν πρόθυμοι να του χαρίσουμε ένα μεγάλο μέρος από το πρόστιμο».


Το βιβλίο ήταν θεολογικού περιεχομένου. Κατέγραφε τα πρακτικά ενός θεολογικού συνεδρίου, του 31ου Συνεδρίου των Ευχαριστιών, που έλαβε χώρα στο Δουβλίνο το 1932. Οι υπεύθυνοι πιστεύουν πως πίσω από την χειρονομία της επιστροφής του βιβλίου κρύβεται και ένα στοιχείο επικαιρότητας: στις 10 Ιουνίου εφέτος ξεκινάει στο Δουβλίνο το 50ο Συνέδριο των Ευχαριστιών.

dailynews24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ