2018-05-25 20:30:08
Φωτογραφία για Τα ποδοσφαιρικά ''όργια'' των Λάουντρουπ και Έλκιερ εναντίον της Ουρουγουάης - Μουντιάλ 1986 [ video ]
Για το κλείσιμο της μίνι ιστορικής αναδρομής στο Μουντιάλ του 1986 επιλέξαμε ένα ματς που διεξήχθη στη φάση των ομίλων μεταξύ της Δανίας και της Ουρουγουάης και έληξε 6-1 υπέρ των Σκανδιναβών. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Χόρχε Μπάριος ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και Λεβαδειακού, δεν είχε αγωνιστεί για τους νοτιοαμερικάνους.

Θα μου πείτε τώρα...σε ένα από τα πιο θεαματικά Μουντιάλ που έχουν διοργανωθεί μέχρι στιγμής, γιατί δεν έγραψες για το ''χέρι του θεού'' (Μαραντόνα - Αργεντινή), ή τα δύο χαμένα πέναλτι από σπεσιαλίστες του είδους Πλατινί (Γαλλία) και Σώκρατες (Βραζιλία), στην προημιτελική φάση?

Η απάντηση είναι απλή, δεν μπορεί να στιγματίζεται ένας ποδοσφαιριστής σε όλη του την καριέρα, από ένα μεμονωμένο γεγονός ή μια άτυχη στιγμή, ενώ έχει προσφέρει πλούσιο θέαμα στο χορτάρι με την αγωνιστικότητα του και το ταλέντο του. Όπως π.χ έγινε με την κουτουλιά του Ζιντάν στο Ματεράτσι στον τελικό του 2006, ''ήμαρτον δηλαδή'' που λέει και ο κυρ Νίκος Α.


Ας παραμείνουμε στο στοιχείο μας, την μπαλίτσα μας παρέα με τον Πικέ (μασκότ mexico 86), και τα ποδοσφαιρικά ''όργια'' που είχε κάνει ο μπαλαδόρος Μίκαελ Λάουντρουπ μαζί με την σεντερφοράρα Μπρέμπεν Έλκιερ κόντρα στην Ουρουγουάη του Ένσο Φρανσέσκολι.

Ίσως η πληρέστερη Εθνική Δανίας όλων των εποχών με επιπλέον παικταράδες όπως οι Λέρμπι - Σίβεμπακ - Μόλμπι - Σόρενσεν - Γέσπερ και Μόρτεν Όλσεν, παίκτες πρωτοκλασάτοι που αγωνίζονταν στα κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης.

Στη φάση των ομίλων είχε τερματίσει πρώτη με 3 νίκες και τέρματα 9-1, κάνοντας τον ποδοσφαιρικό κόσμο να παραμιλάει. Κερδίζει 2-0 την Δυτ.Γερμανία του ηγέτη Ρουμενίγκε, 1-0 την Σκωτία του κάπτεν Σούνες και στο πιο παραγωγικό της παιχνίδι φιλοδωρεί με 6 γκολ την σκληροτράχηλη Ουρουγουάη.

Στο πρώτο νοκ αουτ παιχνίδι στους 16 του θεσμού, είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει την Ισπανία του ''γύπα'' Εμίλιο Μπουντραγκένιο και να διασυρθεί χάνοντας 5-1 (4 γκολ ο Μπουντραγκένιο), γκρεμίζοντας τα όνειρα των ''Ρόλιγκανς'', για κάτι καλύτερο.

Σας παραθέτουμε το βίντεο (στιγμιότυπα) με την καλύτερη εμφάνιση των Δανών κόντρα στους ''Τσελέστε'' της Ουρουγουάης - είναι πραγματικά απόλαυση ο καλπασμός του Λάουντρουπ με την μπάλα και η εκτελεστική δεινότητα του Έλκιερ

Επιμέλεια : Tommy T.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ