2012-06-01 20:41:23
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταργηθούν τα ΜΑΤ και τα ΥΜΕΤ, χωρίς όπλα οι αστυνομικοί στις πορείες
- Στο έλεος των κουκουλοφόρων η Αθήνα

- Τέλος στις "επιχειρήσεις σκούπα" στο κέντρο

Στο planet-greece έχουμε πολλές φορές καταφερθεί κατά των πρακτικών ορισμένων ομάδων της ΕΛ.ΑΣ., πρώην υπουργών, αλλά και διμοιριών των ΜΑΤ, που αυθαιρετούν κατά των διαδηλωτών και των δημοσιογράφων, στέλνοντας ανθρώπους στο νοσοκομείο. Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. Αλλά η πλήρης διάλυση της ΕΛ.ΑΣ., όπως ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η άφεση του κέντρου της Αθήνας στο έλεος των κουκουλοφόρων, κατά τη διάρκεια των πορειών, είναι τουλάχιστον επικίνδυνη "Απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διάλυση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ. και απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Άμεση απόσυρση απαγορευμένων- επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών.


Επαναπροσανατολισμός της αντεγκληματικής στρατηγικής, αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, με σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα και αποφυγή επικοινωνιακών -αναποτελεσματικών επιχειρήσεων εναντίον αδύναμων κοινωνικών ομάδων"

Αυτές είναι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκαν δια στόματος Σοφίας Σακοράφας σήμερα και έχουν προκαλέσει οργή και φόβο, τόσο στην ελληνική κοινωνία η οποία βιώνει πρωτοφανή εγκληματικότητα, αλλά και στις τάξεις των ενστόλων.

Και βάσει των όσων εξήγγειλε η Κουμουνδούρου, γεννιέται ένα μεγάλο ερώτημα. Από την μία θα μειώσει το ρόλο της αστυνομίας και από την άλλη θα νομιμοποιήσει τους μετανάστες Αλήθεια σε τι κόσμο ζούνε οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρότασης; Ή, μήπως, μας λένε εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτοί ελέγχουν τους κουκουλοφόρους και ότι σε περίπτωση που βγουν κυβέρνηση θα αναστείλουν τη δράση τους;
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ