2012-06-01 19:50:05
Φωτογραφία για Η ΕΕ πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη
Την ουσιαστική αλλαγή στάσης από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που μπορούν να... δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή, επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, κατά τη διάρκεια της 111ης γενικής συνέλευσης του Ευρωεπιμελητηρίου στις Βρυξέλλες, με αφορμή την ομιλία του επίτροπου Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικού Προγραμματισμού της ΕΕ.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η Ευρώπη να αλλάξει οπτική και να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ, αλλά η βιωσιμότητα της ίδιας της νομισματικής ένωσης, η οποία με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει δεν μπορεί να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή».

«Έφτασε», σημείωσε, «η στιγμή να εφαρμοστούν πολιτικές που θα επιταχύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης και θα δώσουν οξυγόνο στην πραγματική οικονομία, στις εκατομμύρια μικρομεσαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι και οι μόνες που μπορούν να επαναφέρουν την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης».


Με την παρέμβαση του κ. Μίχαλου συμφώνησαν οι πρόεδροι των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, οι οποίοι υιοθέτησαν τη συγκεκριμένη θέση ενώ, με τις προτάσεις του συμφώνησε και ο πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Εργοδοτών. Μάλιστα, μαζί με τον κ. Μίχαλο αποφάσισαν να υιοθετήσουν κοινή στρατηγική πίεσης προς την κατεύθυνση αυτή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ