2012-06-01 12:00:07
Φωτογραφία για ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Ορατός είναι ο κίνδυνος ελλείψεων στην αγορά και αυξήσεων στις τιμές βασικών εισαγόμενων ειδών, μετά την απόφαση και δεύτερου μεγάλου ομίλου εξαγωγικών πιστώσεων να προχωρήσει σε διακοπή των ασφαλίσεων των πιστώσεων προς τη χώρα μας.

Περίπου 200.000 μικροεισαγωγικές επιχειρήσεις αδυνατούν, ήδη, να ανταπεξέλθουν στις νέες οικονομικές απαιτήσεις, εξαιτίας, αφενός μεν της διακοπής ασφαλιστικής κάλυψης φορτίων προς την Ελλάδα αφετέρου δε, εξαιτίας της μείωσης των ορίων της ασφάλισης των πιστώσεων από το εξωτερικό. Κάτι τέτοιο θα αναγκάσει τις ελληνικές εταιρίες να "σπάσουν" τις παραγγελίες τους στο όριο της επιτρεπτής πίστωσης, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα μεταφορικά τους έξοδα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), προσθέτοντας ότι "σε αχαρτογράφητα νερά εισέρχεται πλέον το ελληνικό εμπόριο, μετά και την απόφαση του πολυεθνικού ομίλου Euler Hermes να διακόψει την ασφάλιση των πιστώσεων των εξαγωγών προς την Ελλάδα" και σημειώνεται πως η Euler Hermes είναι η δεύτερη εταιρεία που λαμβάνει τέτοια απόφαση μετά την Coface.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ