2012-05-31 21:23:19
Φωτογραφία για Ελεονώρα Μελέτη: Υπάρχουν πάρα πολλά υπερεκτιμημένα πρόσωπα στην τηλεόραση
Η Ελεονώρα Μελέτη έκανε μια εντυπωσιακή φωτογράφιση και μίλησε στο free press Νοτίων Προαστίων Life  και στην Κυριακή Μιχελιουδάκη για την τηλεόραση, την «κόντρα» της με την Ελένη Μενεγάκη, τις κριτικές και  πολλά άλλα.

-Ένιωσες ποτέ να σε ενοχλεί η αναγνωρισιμότητά σου;

Κοίταξε, δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί η αναγνωρισιμότητα και θα σου πω γιατί. Πρώτον, εγώ την εισπράττω ως ενέργεια από τον κόσμο και μ’ αρέσει. Δεύτερον, δεν το εκμεταλλεύομαι. Τρίτον, την έχω συνηθίσει, οπότε είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Η ζωή μου είναι πλέον φυσιολογική έτσι, που κάποτε δεν ήταν, γιατί μου πήρε και καιρό να τη συνηθίσω. Έχω νιώσει όμως ότι μπορεί να εμποδίζει ανθρώπους γύρω μου στο να είναι άνετα πραγματικά ο εαυτός τους και να με υπολογίζουν στη ζωή τους λόγω της μεγάλης αναγνωρισιμότητας.

-Ποια είναι η πεντάδα των τηλεοπτικών αστέρων στην Ελλάδα;

Με φέρνει σε δύσκολη θέση αυτή η ερώτηση. Και ξέρεις γιατί; Όχι γιατί θέλω να κρύψω, ή να πω ονόματα, αλλά γιατί δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μια αγορά που μπορεί να σηκώσει τη λέξη «αστέρι». Ειδικά στην τηλεόραση.  Υπάρχουν πολύ καλοί επαγγελματίες, αλλά όχι αστέρια.

-Ποιο τηλεοπτικό πρόσωπο θεωρείς υπερεκτιμημένο;

Α, πάρα πολλά. Πολλά πρόσωπα που έχουν βγει στην τηλεόραση επειδή υπήρξε μια εποχή όπου η προσφορά και η ζήτηση ήταν τεράστια και βρέθηκαν ευκαιρίες. Αλλά θεωρώ ότι γίνεται ξεσκαρτάρισμα και θα γίνει κι άλλο, χωρίς να θέλω να ακουστεί ότι μειώνω πρόσωπα ή περιστάσεις. Αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή όλοι μας είχαμε θεωρήσει ότι είναι πολύ εύκολο να κάνεις τηλεόραση. Τελικά δεν είναι.

-Ας υποθέσουμε  ότι του χρόνου για κάποιο λόγο δεν είσαι στην τηλεόραση. Τι θα κάνεις;

Κανένα πρόβλημα. Κατ’ αρχάς θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην ψυχολογία που τις έχω ξεκινήσει και τις πάω κουτσά – στραβά, γιατί μία έχω το dancing, μία έχω το μεσημέρι, μία δεν έχω χρόνο να κάνω τις εργασίες μου. Δεν ξέρω αν θα δουλέψω ή όχι άμεσα, σίγουρα έχω πάρα πολλά πράγματα να κάνω άμα φύγω από την τηλεόραση.

-Πιστεύεις ότι η τηλεόραση είναι ανθρωποφάγα;

Ναι. Το πιστεύω. Το θέμα είναι αν θα παίξεις  εσύ το παιχνίδι της ή όχι. Εγώ θεωρώ και το ακούω που το λένε και με ικανοποιεί πάρα πολλοί ότι έχω μια πάρα πολύ φυσιολογική ζωή για άνθρωπο που κάνει τηλεόραση πρώτης γραμμής. Και είμαι περήφανη που έχω κρατήσει ισορροπίες. Το γουστάρω πολύ.

-Τις κριτικές τις λαμβάνεις υπ’ όψιν σου;

Η κριτική είναι τέχνη.  Και η κριτική για μένα για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να είναι εποικοδομητική και όχι καταδικαστική. Διότι αν βγαίνει καταδικαστικά, έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα έπρεπε να έχει, που είναι η βελτίωση του προσώπου ή της κατάστασης ή της περίστασης ή της εκπομπής ή του προϊόντος. Στην Ελλάδα η κριτική δεν ασκείται από όλους σωστά. Άργησα να το καταλάβω. Δεν διαβάζω τις κριτικές. Δεν διαβάζω τίποτα που να με αφορά. Και είμαι υγιής. Από κει και έπειτα όμως υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους εκτιμώ πάρα πολύ και ζητάω την άποψή τους και τη γνώμη τους γιατί ξέρω ότι απλώς δεν θα μου πούνε ούτε κάτι για να με ισοπεδώσουν, αλλά ούτε κάτι για να μου χαϊδέψουν τα αυτιά. Και είναι ελάχιστοι αυτοί και από το χώρο μας, αλλά και από το περιβάλλον μου.

-Γιατί τα μέσα τρέφουν τόσο πολύ αυτή την υποτιθέμενη κόντρα ανάμεσα σε σένα και την Ελένη Μενεγάκη;

Διότι το στερεότυπο της κόντρας ανάμεσα σε δυο ξανθιές, είναι ένα στερεότυπο «κλισέ». Ή γενικά της κόντρας. Βλέπε Χατζηνικολάου – Ευαγγελάτο, βλέπε Βανδή – Βίσση, βλέπε Στάη – Τρέμη… Είναι ένα κλισεδάκι το οποίο γίνεται από πολλούς… Νομίζω ότι είναι ντεπασέ πλέον και δεν έχει γίνει τόσο έντονα φέτος και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί όλοι αυτό και δεν πουλάει πλέον πια. Εγώ δεν το βλέπω τόσο πολύ πια με τη μετακίνησή μας το μεσημέρι και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Ίσως επειδή ξεκαθάρισα κι εγώ την πρόθεσή μου ότι δεν πρόκειται να παίξω αυτό το παιχνίδι.

-Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Πολλά χρόνια. Και συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και ψυχανάλυση. Γιατί αυτά τα πράγματα είναι τρία διαφορετικά πράγματα που ο κόσμος δυστυχώς δεν τα ξέρει. Και ακούω αβέρτα ότι έχω κάνει ψυχανάλυση και λέω «αμ, κουκλίτσα μου δεν έχεις κάνει ψυχανάλυση, γιατί η ψυχανάλυση θέλει 4 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον από μία ώρα για ένα χρονικό διάστημα Α. Δεν είναι τόσο εύκολο».

-Σε βοήθησε;

Πάρα πολύ.

-Αν είχες μια σχέση, θα το παραδεχόσουν  δημόσια;

Να πάρω ντουντούκα και πανό να βγω να το πω, όχι. Γιατί σκέφτομαι ότι έχω κι έναν άλλο άνθρωπο ο οποίος ξέρεις… ενδεχομένως να μην ανήκει σε αυτό το χώρο και να μην μπορεί να κατανοήσει κάποια πράγματα. Δεν θα κρυβόμουνα ποτέ γιατί αυτό σημαίνει ότι θα περιόριζα τη ζωή μου, αλλά οτιδήποτε γινόταν, θα γινόταν πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο που έχω δίπλα μου.

-Πρόσφατα περιέγραψες τον εαυτό σου σε μια συνέντευξή σου ως συναισθηματική και πολύ τρυφερή.

Δεν φαντάζεσαι πόσο όμως Κυριακή -Θεωρείς ότι είσαι παρεξηγημένη;

Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που με πλησιάζουν με αγαπάνε, με ερωτεύονται και τους αγαπώ και τους ερωτεύομαι, ότι έχουν απόλυτα αυτή την εικόνα που σου περιέγραψα. Οι υπόλοιποι μπορεί ναι, άμα δεν με ξέρουνε όμως, να με παρεξηγήσουν, είναι λογικό. Κι εγώ έχω παρεξηγήσει κόσμο που δεν τον ξέρω.

-Θα διεκδικούσες  έναν άντρα που σου αρέσει;

Ποτέ. Μ’ αρέσει ο άντρας να είναι κυνηγός και να διεκδικεί εκείνος.

-Πότε έκλαψες για τελευταία φορά;

Έχω πάρα πολύ καιρό να κλάψω. Και νομίζω ότι πρέπει να ήταν  πριν αρκετούς μήνες, βλέποντας για 38η φορά την ταινία «Το ημερολόγιο» που είναι η αγαπημένη μου ταινία και πάντα σε συγκεκριμένο κομμάτι και σε συγκεκριμένη πρόταση κλαίω.

-Αν αύριο ήταν η τελευταία σου μέρα στη γη, τι θα έκανες;

Θα την πέρναγα με ανθρώπους που αγαπώ πάρα πολύ, θα ένιωθα και θα άγγιζα τον αγαπημένο μου για τελευταία φορά, θα έλεγα σε όλους μου τους φίλους ότι τους αγαπώ, θα ευχαριστούσα τους γονείς μου για όλα αυτά που μου χαρίσανε, θα έγραφα τη διαθήκη μου και θα έφευγα. Και νομίζω ότι θα έτρωγα του σκασμού. Ίσως να πέθαινα από το φαγητό τελικά.

-Είσαι από τις λίγες επώνυμες που έχεις  φωτογραφηθεί χωρίς ίχνος make up.

Ναι. Μα κοίτα, και τώρα νομίζω ότι δεν έχω ίχνος make up. Μ’ αρέσει ο εαυτός μου και νομίζω ότι μου πάει πιο πολύ το να είμαι φυσική από το να είμαι βαμμένη.

-Φίλους από το χώρο της showbiz έχεις;

Φίλους με την έννοια που εγώ αντιλαμβάνομαι τη φιλία, όχι. Αλλά ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να μιλάμε,  να τρέχουμε και να περνάω όμορφα τις ώρες που είμαι μαζί τους, ναι. Είμαι και κοινωνικός άνθρωπος, αλλά φιλίες είναι δύσκολο … ξέρεις… οι φιλίες μετράνε χρόνια… και χρόνια πρέπει να έχει κοντέρ η φιλία και να γράφει…

-Πως είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα;

Να έχουμε επικοινωνία, να μιλάμε με τις ώρες, να μην χρειάζεται να κάνουμε σπουδαία πράγματα για να περάσουμε σπουδαία μαζί, να έχουμε την ίδια φιλοσοφία και την ίδια στάση ζωής, κοινά ενδιαφέροντα και μια βαθύτερη επαφή. Ουσιαστική.

-Ποια είναι τα αγαπημένα σου στέκια;

Παίζω πολύ στα Νότια. Μ’ αρέσει οτιδήποτε είναι κοντά στη θάλασσα. Δεν μ’ αρέσει να βγαίνω πολύ συχνά τα βράδια, δηλαδή αν έχω να πάω σε ένα ωραίο σπίτι να κάτσω κοντά στη θάλασσα να βλέπω τον έναστρο ουρανό, θα το προτιμούσα από το να πάω στο Κολωνάκι σε ένα μπαρ. Ή αν έχει μια καλή ταινία στο σινεμά το χειμώνα θα το προτιμήσω να πάω σε αυτό από το να βγω έξω. Μ’ αρέσει το σπίτι, μ’ αρέσει η συντροφικότητα, βαριέμαι απίστευτα τα ξενύχτια.

-Πως σου φαίνεται που κάθε  εβδομάδα βλέπεις τον εαυτό σου στα  περιοδικά;

Δεν τον βλέπω. Έχω μια εταιρεία που μου κάνει αποδελτίωση, μου φέρνει ό,τι γράφουνε για μένα έχω 5000 κούτες που τις έχω γεμίσει από πάνω μέχρι κάτω με τις σφραγισμένες αποδελτιώσεις και δεν διαβάζω τίποτα.

-Σε ενοχλεί η ιδέα του να είσαι κάπου με τους φίλους σου και να νιώθεις ότι σε ακολουθεί ένας φακός;

Δεν το σκέφτομαι. Με ενοχλεί η ιδέα ότι μπορεί να ενοχληθούν οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου και μπορεί να νιώσουν άβολα εξαιτίας μου. Εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

-Οι καλύτερές σου διακοπές ποιες ήταν;

Αυτές που θα έρθουν…

-Φέτος  που θα πας;

Δεν ξέρω ακόμα, αλλά όπου και να πάω θα είναι τέλεια.

-Τι δεν ξέρουμε για σένα;

Κάτι που δεν μπορώ να σας πω ακόμα.

-Πως θέλεις να κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη;

Είχαμε μια πολύ όμορφη κουβέντα. Δεν θέλω να την πούμε συνέντευξη. Όπως γουστάρεις εσύ…
Tsouvali
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ