2012-05-31 17:46:27
Φωτογραφία για «Σκέφτομαι έναν Π«Σκέφτομαι έναν ΠΑΟΚ που θα πετύχει ωραία πράγματα…»ΑΟΚ που θα πετύχει ωραία πράγματα…»
 Ο Γιώργος Δώνης ανέπτυξε τα πλάνα του για το τι ΠΑΟΚ ονειρεύεται. Είναι αλήθεια ότι επικοινωνιακά άγγιξε τον κόσμο αφού δήλωσε πώς ονειρεύεται έναν ΠΑΟΚ που στην Τούμπα ο αντίπαλος θα είναι ευχαριστημένος αν φεύγει με την ισοπαλία και πώς αυτό που θέλει είναι ο ΠΑΟΚ να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Για να σας θυμίσουμε τι είπε ο Δώνης στην συνέντευξη Τύπου:

Για την συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ: «Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ. Αντιπροσωπεύω έναν μεγάλο σύλλογο και ανυπομονώ να αρχίσει η προετοιμασία για να φτιάξουμε μια καλή ομάδα" και συνεχίζει: «Ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα, Όταν έχεις μια πρόταση πρέπει να την σκεφτείς. Βασικά στοιχεία που μέτρησαν είναι πώς ο ΠΑΟΚ είχε ξεκάθαρο πλάνο, επίσης το ότι ο ΠΑΟΚ πήρε γρήγορα την αδειοδότηση. Πάνω σε αυτό το κομμάτι αλλά και με βάση το αγωνιστικό πλάνο ήταν εύκολη απόφαση. Απλά υπήρχαν κάποια οικογενειακά θέματα για μένα. Τώρα θα πρέπει να χωριστούμε ως οικογένεια σε τρία σπίτια. Πήρα την απόφαση μου και είμαι χαρούμενος" 


Για το αγωνιστικό πλάνο: Το πρώτο που θέλω είναι να δω από κοντά τους παίκτες μου. Σημαντικό κομμάτι είναι πώς οριοθετούνται οι στόχοι αλλά εμένα με ενδιαφέρει είναι το αγωνιστικό πλάνο να είναι ξεκάθαρο και να προσπαθούμε να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι. Ξεκάθαρο πλάνο είναι η εξέλιξη των παικτών και δεν αναφέρομαι μόνο στους νεαρούς. Να εξελίσσονται και οι παίκτες που είναι 35 ετών. Υπάρχουν επιμέρους στόχοι στο πλάνο. Να γίνει η Τούμπα δυνατή σαν έδρα και ο αντίπαλος να είναι ικανοποιημένος απλά με μια ισοπαλία. Να βλέπουμε μια ομάδα δεμένη, να διαμαρτύρονται και να πανηγυρίζουν όλοι μαζί. Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παικτών"

Για το τι δεν του άρεσε από τον φετινό ΠΑΟΚ: Δεν έχω δικαίωμα να το κάνω αυτό. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο με τον προηγούμενο προπονητή του και δεν θα ήθελα να κάνω αναφορά αν μου άρεσε ή δεν μου άρεσε..." και συνέχισε: "πρέπει να ξεπερνάμε την πίεση. Σε μια καριέρα δέκα ετών υπάρχει και κάτι αρνητικό γιατί όλα είναι καλά χάνεις την ισορροπία σου. Το κακό κομμάτι για μένα ήταν η περίοδος στην ΑΕΚ. Τότε με είχε κυριεύσει ο ενθουσιασμός. Τώρα είμαι πολύ πιο ώριμος. Ξέρει τι πρέπει να κάνω και τι να ζητήσω. Στο κομμάτι λοιπόν της επικοινωνίας θέλω καλή σχέση. Από εκεί που το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, θέλω την κριτική αλλά είμαι ώριμος για να την αντέξω" και συνέχισε: "Θέλω αυτό που θα βλέπει ο κόσμος να είναι και ανταγωνιστικό και ευχάριστο"

Για το πόσες μεταγραφές θα κάνει: "Έχω παρουσιάσει δυο πλάνα. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν σε υψηλό βαθμό και σε ποιες θέσεις πρέπει να κάνουμε μεταγραφές. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική" Είπε ακόμη: "Υπάρχουν έμπειροι παίκτες αλλά θέλουμε να βάλουμε στην ομάδα και τα νέα παιδιά. Για μένα δε είναι το α και το ω η προετοιμασία αλλά το να δουλεύεις διαρκώς όλη τη χρονιά. 

Για το ότι αρκετές ομάδες δεν πήραν αδειοδότηση: Στο κομμάτι του ανταγωνισμού, πιστεύω ότι πλέον κάποιες ομάδες θα είναι χειρότερες από φέτος. Αλλά είναι κρίμα γιατί αρκετοί παίκτες πάνω των 22 ετών δεν θα μπορούν να βρουν ομάδα. Απλά έπρεπε να βάλουμε κάποια στιγμή σε τάξη τα πράγματα και να σπάσει η φούσκα"

Μιλώντας για τους συνεργάτες του, επιβεβαίωσε ότι μαζί του στην Τούμπα θα έρθουν τέσσερις συνεργάτες του από το Περιστέρι (έχουμε κάνει σχετικό ρεπορτάζ)

Για το αν θα στηριχθεί στα τμήματα υποδομής: Σαφώς. Για μένα πρέπει το οργανόγραμμα να αρχίζει από τα 12 έτσι ώστε στα 17 να μη του λείπει τίποτε για να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση και δουλειά. Πρέπει να αξιολογήσουμε το υλικό που έχει η ομάδα" και συνεχίζει: "πολλές φορές προσπαθώ και ως άνθρωπος και ως προπονητής να χαλιναγωγήσω τον εαυτό μου γιατί είμαι υπερβολικά φιλόδοξος. Χρησιμοποιώντας σωστά τον ενθουσιασμό μου, σκέφτομαι έναν ΠΑΟΚ που θα πετύχει ωραία πράγματα. Θέλω να τον δω από εβδομάδα σε εβδομάδα και από παιχνίδι σε παιχνίδι". Για την συνεργασία του με τη διοίκηση: "Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Εμείς θα λειτουργήσουμε όπως πρέπει..."

Επίσης ρωτήθηκε για το αν το πλάνο του εξαρτάται από την επένδυση ή μη του Σαββίδη: "Όχι απλά αναφέρομαι στο αγωνιστικό πλάνο και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους παίκτες..."¨

Για το αν θα φέρει ο Δώνης παίκτες από τον Ατρόμητο: "Δεν ξέρω... δύσκολο" απαντά ο Δώνης και συνεχίζεις: "σημαντικό ρόλο παίζουν οι τίτλοι γιατί με τους τίτλους μεγαλώνεις. Αυτό που οδηγεί τις μεγάλες ομάδες μπροστά είναι να διεκδικούν το πρωτάθλημα"

Στη  συνέχεια ο Δώνης απαντά στο αν τον επηρεάζουν όσα ακούγονται για το παρελθόν του : "Δεν έχει σημασία που έπαιζα ή τι ομάδα ήμουν μικρός. Σημασία έχει τι δουλειά κάνεις και πόσο καλά κάνεις τα καθήκοντά σου..."¨
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ