2012-05-31 10:54:03
Φωτογραφία για Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Γίνε εσύ η αλλαγή που θες περισσότερο να δεις στον κόσμο!
της Βαλεντίνας Ηρακλέους

Μάλλον θα διαβάζεις το παραπάνω και θα χαμογελάς. Θα σκέφτεσαι ότι ωραία εσύ πολύ θα ήθελες να αλλάξουν κάποια πράγματα στον κόσμο αλλά και σε μικρότερη εμβέλεια όπως στη παρέα σου, στη γειτονιά σου, στην πόλη σου, στη χώρα κτλ. αλλά τι ισχύ έχει ένας άνθρωπος μόνος του;

Προώθηση

Εάν σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Σκέψου πολύ απλά ότι εάν ο καθένας σκεφτόταν έτσι, τότε δεν θα γινόταν ποτέ καμία αλλαγή, καμία προσπάθεια για τίποτα.

Και στο κάτω κάτω γιατί η αλλαγή που θα ήθελες να γίνει να μην ξεκινήσει να υλοποιείται μέσα από τις δικές σου σκέψεις και πράξεις; Εάν όλοι προσπαθούσαν να σταματήσουν να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή ότι “σιγά κι αν το κάνω εγώ θα αλλάξει κάτι;” είναι πολύ πιθανό να βελτιωνόντουσαν κάποια πράγματα. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση, δύναμη και λίγο θετική σκέψη!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μην μένεις απλός παρατηρητής όσων σε δυσαρεστούν, σε στεναχωρούν, δε σου αρέσουν και να ξεκινήσεις με τον τρόπο σου και στον βαθμό που περνάει από το χέρι σου να συνεισφέρεις προς την κατεύθυνση της αλλαγής που θα ήθελες να γίνει.
. Αυτό είναι άμεσα συνυφασμένο και με τον επαγγελματικό σου προορισμό. Για να μπορέσεις να επιλέγξεις το επάγγελμα που θα αρμόζει καλύτερα σε σένα και στον εαυτό σου ολόκληρο, τότε πρέπει να πάρεις τον 'κόσμο' στο χέρια σου και να δράσεις με σκοπό να επιφέρεις την πολυπόθητη 'αλλαγή'.

Από το να πιστεύεις ότι μόνος σου δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι είναι μια απλή δικαιολογία και δεν βοηθάει απολύτως τίποτα. Δεν είναι καλύτερα να αισθάνεσαι ότι εσύ τουλάχιστον έκανες ότι μπορούσες; Εσύ τουλάχιστον προσπάθησες; Με τη δική σου επαγγελματική επιλογή ίσως χαράξεις και τον δρόμο προς την αλλαγή.!
campuscy.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ