2012-05-31 09:14:03
Φωτογραφία για Το δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο μετατράπηκε σε δεξιά - αριστερά
Εκλογές και πάλι προ των πυλών. Τι κι αν το αίτημα για συνεργασία μεταξύ των κομμάτων ήταν και παραμένει διάχυτο στην ελληνική κοινωνία... οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι μια πραγματικότητα.

Η ρητορεία αυτής της προεκλογικής περιόδου έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και από το δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο, οδηγηθήκαμε στο δεξιά – αριστερά, και από τους πολιτικούς διαξιφισμούς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ, σε αυτούς της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Το δίλλημα, απαραίτητο συστατικό κάθε προεκλογικής περιόδου, που τίθεται από κόμματα και πολιτικούς είναι «ευρώ ή δραχμή».

Βιώνουμε ιστορικές στιγμές σαν κοινωνία. Οφείλουν τα κόμματα σε αυτή τη συγκυρία να επιδείξουν υπεύθυνη και συνεπή στάση, η καθαρή αλήθεια πρέπει να είναι η μόνη επιλογή από όλους. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί την αγωνία και το άγχος του κόσμου.


Η εύκολη επιλογή της καταγγελίας μπορεί να προσδίδει πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη, όπως όμως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία το βάρος της ευθύνης είναι ασήκωτο. Άλλο η πρόταση ανέφικτων πολιτικών με τη σιγουριά που σου προσφέρει η αντιπολίτευση και άλλο η εφαρμογή τους μέσω της άσκησης κυβερνητικής πολιτικής.

Θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί και τα κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για το σχέδιο εξόδου από την κρίση, όχι με πυροτεχνήματα αλλά με πραγματικές ασκήσεις επί χάρτου. Ο κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη, η κοινωνική συνοχή βρίσκεται σε οριακό επίπεδο και μια νέα περίοδος όπως αυτή των 2,5 ετών που προηγήθηκαν θα είναι καταστροφική για τον τόπο.

Σίγουρα, όλοι μας θα προσέλθουμε στην κάλπη με το βλέμμα αλλά και το χέρι στην άδεια τσέπη μας. Είναι δύσκολο να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο πέρα από τη δυσβάσταχτη καθημερινότητα που ζούμε. Εντούτοις, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως θα είμαστε αν από τις 18 του Ιούνη επιστρέψουμε στη δραχμή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα εθνικά μας θέματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οικονομική μας προοπτική, καθώς οι γείτονες παραμονεύουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

Αυτή η επιλογή που θα κάνουμε, στις εκλογές του Ιουνίου, δε θα είναι για το παρόν το δικό μας, αλλά για το μέλλον των παιδιών μας.

Μηταλίδης Κίμων, Οικονομολόγος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ