2012-05-30 20:03:55
Φωτογραφία για teinteresa.es: ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ
Ο Γιόχαν Κρόιφ πριν αρκετά χρόνια, βρέθηκε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και την οδήγησε σε μια σειρά από κατακτήσεις τροπαίων.

Η ιστοσελίδα "teinteresa.es" κάνει αφιέρωμα στους παίκτες που βρέθηκαν στο... χορτάρι κατά τη διάρκεια της θητείας του Ολλανδού τεχνικού στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και ανάμεσα στους διάσημους παίκτες που άφησαν εποχή ως προπονητές, ακολουθώντας τα βήματά του, είναι ο Βαλβέρδε.

Εκτός από τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, άλλοι παίκτες εκείνων των οκτώ χρόνων που ήταν στην Μπαρτσελόνα και είχαν προπονητή τον Κρόιφ, είναι οι Γκουαρντιόλα, Κούμαν, Στόιτσκοφ, Λάουντρουπ, Μπακέρο, Φερέρ, Εουσέμπιο, Σέρχι, Καρέρας, Γκαρσία, Αμόρ, Σαλίνας, Ονχούε, Ονέσιμο, Άλφαρο, Μίγια, Εστεμπαράνθ, Λοπετέκι, Σεμπράνος και Αμπελάρδο.

Όσον αφορά στον Βαλβέρδε, είναι από τους πιο πετυχημένους τεχνικούς που μετά την ποδοσφαιρική τους καριέρα στην Μπαρτσελόνα, αποφάσισαν να ακολουθήσουν την προπονητική, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο «Η φήμη του είναι από τις καλύτερες. Στην πραγματικότητα, ακούστηκε ως πιθανός αντικαταστάτης του Γκουαρντιόλα. Ήταν στην Μπιλμπάο και μετά πήγε στον Ολυμπιακό, όπου κέρδισε δύο (τόσα γράφει) πρωταθλήματα. Στον ελληνικό σύλλογο παρευρέθηκε σε δύο στάδια. Στο ενδιάμεσο, πήγε στη Βιγιαρεάλ, όπου απολύθηκε στα μέσα της σεζόν», γράφει το κείμενο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ