2012-05-30 09:10:02
Φωτογραφία για Η FRONTEX στο «κυνήγι» των λαθρομεταναστών νότια της Κρήτης
Με ταχύπλοο σκάφος και ελικόπτερο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα... των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, FRONTEX, επιτηρεί σκάφος που έχει εντοπιστεί να πλέει νότια της Κρήτης και στο οποίο φαίνεται πως επιβαίνουν λαθρομετανάστες.

Το σκάφος έχει εντοπιστεί από νωρίς το απόγευμα, γεγονός που σήμανε συναγερμό στο Λιμενικό Σώμα, ενώ αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του σκάφους και την εξακρίβωση των στοιχείων των επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε άμεσα η συνδρομή της FRONTEX, η οποία επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή νότια του νησιού.

Το άγνωστο σκάφος πλέει σε διεθνή χωρικά ύδατα και οι προσπάθειες της FRONTEX έγκεινται στο να αποτρέψει το σκάφος να εισέρθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ωστόσο, αν επαληθευτεί η πληροφορία και η ύπαρξη λαθρομεταναστών, σε ενδεχόμενο κίνδυνο της ζωής τους, τότε τα περιθώρια στενεύουν και ενδέχεται το σκάφος και οι επιβαίνοντες να οδηγηθούν σε περιοχή νότια της Κρήτης.

Σε αυτή τη φάση της επιχείρησης συμμετέχουν ενεργά οι Λιμενικές Αρχές του Ρεθύμνου, αλλά και του Λασιθίου, όμως η έως τώρα επιχείρηση έχει φανερώσει για ακόμα μια φορά τις τραγικές ελλείψεις κυρίως σε υλικοτεχνική υποδομή που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικές Αρχές στην Κρήτη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Λούκα Κατσέλη στον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Λούκα Κατσέλη στον ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ