2012-05-29 17:41:13
Φωτογραφία για Μισούν τις Ελληνίδες: Απίστευτος ρατσιστικός – σεξιστικός χαρακτηρισμός για τις Ελληνίδες από τον κ. Ιωάννη Σιάτρα, μέλος της “Δημιουργίας Ξανά”
Ή μήπως θα έπρεπε να μετονομαστεί σε “Ιερά εξέταση ξανά” ή ακόμα “Κου Κλουξ Κλαν ξανά”;;Δεν μπορούμε να καταλάβουμε από που πηγάζει αυτός ο μισελληνισμός – μισογυνισμός από ανθρώπους που θέλουν την ψήφο των Ελλήνων. Ή μάλλον τον έχουμε ξανακούσει, από τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου που χαρακτήριζε συλλήβδην τους Έλληνες “διεφθαρμένους”! Σήμερα γνωρίζουμε πως ακριβώς έσωσε την Ελλάδα ο εν λόγω κύριος.Εσείς κύριε Σιάτρα τι ακριβώς θα κάνετε; Θα επανασυστήσετε τα χωριστά μπάνια ανδρών – γυναικών; Θα προβείτε σε άλλες ιστορικά δοκιμασμένες λύσεις που βοηθούσαν τους άντρακλες να ξεφορτώνονται τις ενοχλητικές γυναίκες; Θα εισηγηθείτε την εφαρμογή της Σαρία στην Ελλάδα για να μάθουν οι Ελληνίδες να μην μιλούν;Παραθέτουμε αυτούσια την στιχομυθία του κυρίου Σιάτρα, όπως ακριβώς την λάβαμε από συνομιλητή του.

Αγαπητέ Ιωάννη Σιάτρα,

Εάν μου επιτρέπεται να εκφραστώ από εδώ.

Διάβασα το μήνυμα – επιστολή των Δημοκρατικών και την απάντηση σου. Δεν θα πάρω θέση εδώ περί της επιστολής, όμως τμήμα του ακαδημαϊκού μου καθήκοντος, επιτάσσει να σου θέσω τα εξής ερωτήματα (ακαδημαϊκό καθήκον = προαγωγή του ορθολογικού διαλόγου).

1) Στη προαναφερόμενη επιστολή παρατίθενται 4 (τέσσερα) σημεία. Δεν σχολιάζεις έστω ένα από τα 4 σημεία ούτε και διαψεύδεις έστω ένα από αυτά. Ασχολείσαι με το διαδικαστικό του θέματος (πως και πού απεστάλη το email) αντί με την ουσία του. Πέφτεις, αλλά και εκφράζεις, έτσι την λογική πλάνη γνωστή ώς Red Herring ή, εάν προτιμάς τον Λατινικό όρο, ignoratio elenchi.

2) Επικαλείσθε συναισθηματικά φορτισμένες έννοιες όπως “ήθος”, “δημοκρατικές διαδικασίες”, “θεσμούς”, ξεχνάς όμως να ορίσεις κάθε μία από αυτές τις έννοιες και πώς αυτές οι έννοιες (βάση των όποιων ορισμών σου) προσβάλλονται από τη συγκεκριμένη επιστολή. Κατά αυτό τον τρόπο διαπράτεις τα εξής (λογικά) λάθη, προσφέρεις τη λογική πλάνη της αοριστολογίας (ambiguity) και την επίκλιση στο συναίσθημα αντί στο λογικό επιχείρημα.

3) Καταγγέλεις με συναισθηματικά φορτισμένη και αόριστη γλώσσα (“σεβασμός”, “κακοήθεια”, “αχαριστία”, “εξευτελισμός”) χωρίς να παραθέτεις επιχειρήματα και λόγους που σε οδηγούνε σε αυτά τα συμπεράσματα (π.χ. α) Ορισμός–> Σεβασμός = Χ, Ψ και Ζ, β) Πραγματικά γεγονότα–> ο Α δέν επέδειξε τα Χ, Ψ και Ζ, γ) Συμπέρασμα–> ο Α δεν επέδειξε σεβασμό). Βασικοί κανόνες Λογικής και ορθολογισμού τους οποίους στο μήνυμά σου αποτυγχάνεις να ακολουθήσεις. Πέφτεις, αλλά και εκφράζεις, έτσι την λογική πλάνη γνωστή ώς playing to the gallery ή, εάν προτιμάς τον Λατινικό όρο, ad populum.

4) Προσβάλλεις και ειρωνεύεσαι τον αποστολέα του μηνύματός σου προσφέροντας έτσι την λογική πλάνη τύπου ad hominem.

5) Από τα 1-4 συμπεραίνω οτι το μήνυμα σου έχει περισσότερο δημαγωγικό σκοπό παρά πραγματικό σκοπό αντεπιχειρηματολογίας. Στη κοινός καθομιλουμένη θα μπορούσε κάποιος να πεί οτι λασπολογείς….

Κλείνοντας, επισημαίνω ότι δεν είμαι ούτε και υπήρξα ποτέ μέλος των Δημοκρατικών (ή άλλου κόμματος πέραν της “Δημιουργίας, Ξανα”). Επίσης, και στο επίπεδο που μπορώ να γνωρίζω, σου υπενθυμίζω οτι ορισμένοι από τους υπογράφοντες της ανωτέρω επιστολής δεν υπήρξαν μέλη των Δημοκρατικών.

Φιλικά

Ορέστης

Υ.Γ. Όλες τις παραπάνω σοφιστίες μπορείς να τις βρείς σε αυτό το ακαδημαϊκο (εισαγωγικό στην κριτική σκέψη) βιβλίο (http://www.amazon.com/Attacking-Faulty-Reasoning-Practical-Fallacy-Free/dp/0534605168/ref=cm_cr_pr_product_top )

2012/5/29 Yannis Siatras

Στις 1:54 τα ξημερώματα, όλοι μας λάβαμε (από τους Δημοκρατικούς) την επιστολή που διαβάσατε. Στις 2:08 τα ξημερώματα, την έλαβα για δεύτερη φορά, από την κυρία Γιαννούλη. Η δεύτερη επιστολή στάλθηκε μόνο στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Δηλαδή, τί συμβαίνει εδώ; Γράφεται μία επιστολή για το κόμμα μας, πρώτα την κυκλοφορούν οι Δημοκρατικοί και μετά ενημερώνονται αυτοί προς τους οποίους απευθυνόταν (και πάλι από ένα μέλος των Δημοκρατικών);;;

Όταν στις 11 Μαρτίου γινόταν η ψηφοφορία για το εάν θα έπρεπε να παραμείνει στο Καταστατικό μας το άρθρο 1.5 (που αναφερόταν στην συν-ίδρυση του κόμματός μας από τους Δημοκρατικούς), θα θυμάστε ότι το κυριότερο επιχείρημά μου για τη διαγραφή του άρθρου αυτού ήταν: Τί θα κάνουμε εάν στο μέλλον, το κόμμα αυτό δημιουργήσει κάποια προβλήματα και μας εκθέσει; Τί θα κάνουμε εάν αποχωρήσουν μαζικά από τη “Δημιουργία”; Εμείς θα τους έχουμε ακόμη στο Καταστατικό μας;

Οι Δημοκρατικοί “χτύπησαν” πριν ακόμη ο αλέκτως λαλήσει τρις Τείνω να ασπαστώ την άποψη ότι, με όλα αυτά τα επεισόδια, το κόμμα μας πληρώνει μία παλιά κόντρα μεταξύ του κ. Πολυζωίδη και του κ. Μάνου. Και τον όρκο που -ενδεχόμενα- έδωσαν να “καταστρέψουν” τον κ. Μάνο. Τώρα, αν για να το πετύχουν αυτό καταστρέφουν και τη Δημιουργία, αυτό λίγο τους νοιάζει… Άλλωστε, ποτέ δεν έννοιωσαν ως μέρος του κόμματός μας. Άλλωστε, τόσα χρόνια έχουν συνηθίσει στο να είναι ένα μικρό και χωρίς προοπτικές κόμμα, μία παρέα ή μία ομάδα προβληματισμού. Ενδεχόμενα να προκαλείται δόλος όταν βλέπουν ότι η Δημιουργία τραβάει με δύναμη μπροστά. (Βεβαίως, πάντα θα υποστηρίζω ότι το κόμμα αυτό, έχει μερικούς εξαιρετικούς και φωτισμένους ανθρώπους – αυτοί δεν είναι φανατικοί).

Αμέσως μόλις έλαβα την επιστολή από την κα Γιαννούλη, της έστειλα την εξής απάντησή μου (κοινοποιήθηκε σε όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου):

Κυρία Γιαννούλη,

Είστε λαλίστατη. Είστε καλή στο να κατηγορείτε. Είστε φτωχή στην αυτοκριτική όμως. Είστε ακόμη μία τυπική ελληνίδα. Μπράβο σας!

Μπράβο σας κυρία Γιαννούλη, επειδή μας διδάξατε ήθος. Μας διδάξατε εσείς για δημοκρατικές διαδικασίες. Για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα όργανα. Για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Μας διδάξατε για το σεβασμό στους ανωτέρους. Για το σεβασμό στους θεσμούς. Για το τί θα πει εκβιασμός. Για το τί θα πει κακοήθεια. Για το τί θα πει υστεροβουλία. Ακόμη και για το τί θα πει ανοησία.

Κυρίως όμως, μας διδάξατε για το τί θα πει συνέπεια. Για την αχαριστία. Για τον εξευτελισμό.

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος, κυρία Γιαννούλη.

Ντροπή σας. Αντί να μας γράφετε χρονικά, θα έπρεπε να μας στείλετε την παραίτησή σας. Οποιοσδήποτε αξιοπρεπής άνθρωπος, θα το είχε κάνει πριν την Τετάρτη, όταν έβλεπε ότι παραβιάζονται οι αρχές του. Θα το είχε κάνει οπωσδήποτε την Πέμπτη, όταν αυτός που τον διόρισε (να μην ξεχνάτε ότι δεν σας εξέλεξε ΚΑΝΕΙΣ) απέσυρε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του.

Όμως, κυρία Γιαννούλη, η αξιοπρέπεια είναι άγνωστη λέξη για σας.

Ντροπή σας!

Γιάννης Σιάτρας

Σήμερα το πρωί, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου λάβαμε (πάλι από την κα Γιαννούλη – αυτή φαίνεται είναι η συντάκτρια των επιστολών) την παρακάτω επιστολή παραίτησης:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΞΑΝΑ!»

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων υποβάλλουμε την παραίτησή μας από μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της «Δημιουργίας, Ξανά!».

Επιφυλλασόμεθα να εξηγήσουμε τους λόγους, οι οποίοι μας οδήγησαν σε αυτήν την ενέργεια, με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο, όπως και όποτε εμείς θα κρίνουμε σκόπιμο.

Αθήνα, 29 Μαΐου 2012

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

Αναστάσιος Τσάμης

Θεόδωρος Πολυζωίδης

Ευτυχία Γιαννούλη

Ειρήνη Σφακιανάκη

Η παραπάνω επιστολή παραίτησης, βοηθά στο ξεμπλοκάρισμα της λειτουργίας του Πολιτικού Συμβουλίου. Δε στεναχωριέμαι βέβαια για τους τρεις διορισμένους των Δημοκρατικών. Παρά το ότι τους σεβάστηκα απόλυτα και παρά το ότι συνεργάστηκα μαζί τους ομαλά. Στεναχωριέμαι για τον Κωνσταντίνο, την Ειρήνη και τους άλλους συνδημιουργούς, οι οποίοι μέσα στον συναισθηματισμό των ημερών, παρασύρθηκαν από τις δόλιες ραδιουργίες αχάριστων ανθρώπων.

Για τα μέλη μας αυτά -συμπεριλαμβάνω και τον Νάσο, το Νίκο και τον Βασίλη- θα πρέπει να βρεθεί μία ήπια και αξιοπρεπής λύση. Και ένας αξιόλογος ρόλος μέσα στο κόμμα. Αυτό βεβαίως είναι θέμα του Προέδρου να το σκεφθεί και να το προτείνει.

Καλή σας μερα. Και ας είναι μία νέα μέρα. Ας αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά που μας τραυματίζουν και που κινδυνεύουν να μας προκαλέσουν νέα εσωστρέφεια και νέα βλάβη.

Γιάννης Σιάτρας

πηγή: http://olympia.gr/2012/05/29/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%87/
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ