2012-05-29 15:04:02
Φωτογραφία για Ανακοίνωση Ε.ΔΗ.Κ. για την επίπονη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων
από το Γραφείο Τύπου

Οι υποψήφιοι φοιτητές αγωνίζονται για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, μέσα από την επίπονη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι ταλαίπωροι, ιδιαίτερα σήμερα, γονείς τους, μόχθησαν και ξοδεύτηκαν με την ελπίδα να καμαρώσουν για την επιτυχία των παιδιών τους.

Ο σκληρά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός, υφίσταται ανείπωτες θυσίες για την επιστημονική πρόοδο της Νεολαίας.

Και, μόνο η επιτροπή των πανελλαδικών εξετάσεων, συνηθισμένη από χρόνια στην ματαίωση της ελπίδας των υποψηφίων μας και στην ταλαιπώρηση των οικογενειών τους, επιδεικνύει και πάλι, ασυγχώρητη αμέλεια και ανευθυνότητα στην διατύπωση των θεμάτων, όπως έγινε πρόσφατα στην περίπτωση του μαθήματος της Φυσικής.

Το Υπουργείο Παιδείας, βρήκε την εύκολη λύση Προχώρησε, ελαφρά τη καρδία, στην ακύρωση του (υπο)θέματος και στον επιμερισμό της βαθμολογίας του.


Aυτό, είχε, δυστυχώς, σαν άμεσο αποτέλεσμα, τον εμπαιγμό των υποφηφίων, την ψυχολογική τους επιβάρυνση, την σπατάλη του πολύτιμου χρόνου τους, αλλά πάνω απ΄όλα, την κατάφωρη αδικία που υπέστησαν χιλιάδες υποψήφιοι.

Και τούτο, γιατί έγιναν θύματα, εκείνων που ορίζουν και καθορίζουν την μοίρα τους, με την αναλγησία και την αδιαφορία ανώτατων εκπαιδευτικών στελεχών.

Και μετά την κατακραυγή πήρε πίσω την απόφασή τους, χωρίς ενδοιασμό για την αναστάτωση που προκάλεσε!

Είναι λυπηρό και συνάμα εξοργιστικό, να συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά διάλυσης, ανευθυνότητας, ανεπάρκειας και κακοδιοίκησης, στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας…

Γι΄αυτό, η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου – Ε.ΔΗ.Κ, αξιώνει:

• την άμεση τιμωρία τού ή τών υπεύθυνων την επιτροπής των εξετάσεων για το μέγιστο ατόπημα που έγινε σε βάρος της Νέας Γενιάς,

• την κατάρτιση των διαφόρων επιτροπών με διαφάνεια και αξιοκρατικά κριτήρια και

• την πλήρη αναδιοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας και γενικότερα της Δημόσιας Διοίκησης, για να εκλείψουν φαινόμενα σήψης που επιτείνουν την σκληρή ταλαιπωρία του Λαού μας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΧΑΣΕ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΣΟΛΙΝΤ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΧΑΣΕ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΣΟΛΙΝΤ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ