2012-05-29 02:50:38
Φωτογραφία για Γιώργος Χατζημαρκάκης: «Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι σαν δημοψήφισμα...
...ή θα βγουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις ή θα επικρατήσουν οι δυνάμεις του μνημονίου και το ίδιο απλά θα αντιμετωπίσει και η Ευρώπη το αποτέλεσμα την επόμενη μέρα ή θα διακόψει την επόμενη δόση ή θα προχωρήσει σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την χώρα όπως για παράδειγμα την επιμήκυνση του χρέους».

Ο κ.Γιώργος Χατζημαρκάκης , μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου Μάκη Μάκκα αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη.

«Η Ευρώπη δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα»

Για τις λανθασμένες κινήσεις των ελλήνων πολιτικών αλλά και για την καθυστερημένη αντιμετώπιση του προβλήματος της χώρας μίλησε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής τονίζοντας: «Είχα προβλέψει ότι η χώρα ήταν εκτός κινδύνου μέχρι τον Ιούνιο, καθώς η Ευρώπη δεν έχει φτιάξει μηχανισμούς σωτηρίας, τους μηχανισμούς στήριξης για να καταπολεμήσει τον «ιο» της χρεωκοπίας
. Τώρα οι μηχανισμοί υπάρχουν και μειώθηκε ο κίνδυνος του «ντόμινο» μεταηύ των χωρών της Ε.Ε., τώρα η Ευρώπη δεν ανησυχεί με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.Οι διαπραγματεύσεις για το χρεός ήταν από την αρχή λανθασμένες και από την Ελλάδα αλλά και από την πλευρά της τρόικας ήταν θεωρητικές,ιδέες μη εφαρμόσιμες στο «ελληνικό πελατειακό σύστημα»της Ελλάδας το οποίο ήταν εντελώς άγνωστο για την Ευρώπη.Δύο χρόνια μετά το συμπέρασμα είναι ότι η Ευρώπη ακόμα δεν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα της Ελλάδας και είναι γεγονός ότι «μιλάει για τους Ελληνες αλλά όχι με τους Έλληνες».

Όσο για τα λάθη που έγιναν από τους πολιτικούς ο κ.Χατζημαρκάκης τόνισε «Έπρεπε να αποφευχθεί οποιαδήποτε υπογραφή σε πρόγραμμα το οποίο δεν ήταν προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, διαφωνώντας ακόμα και με την εφαρμογή της πρώτης δανειακής σύμβασης .

Ο κ.Χατζημαρκάκης αναφερόμενος στους κινδύνους που θα εισέλθει η χώρα τόνισε «Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι σαν δημοψήφισμα, ή θα βγούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις ή θα επικρατήσουν οι δυνάμεις του μνημονίου και το ίδιο απλά θα αντιμετωπίσει και η Ευρώπη το αποτέλεσμα την επόμενη μέρα ή θα διακόψει την επόμενη δόση ή θα προχωρήσει σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την χώρα όπως για παράδειγμα την επιμήκυνση του χρέους».

Τέλος ο κ.Χατζημαρκάκης τόνισε ότι θα ήταν δυνατή και μια Κυβέρνηση μόνο με τεχνοκράτες στην Ελλάδα,όπως στην Ιταλία, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι «δεν έχουν πρόβλημα με τον ελληνικό λαό, αλλά με τους έλληνες πολιτικούς».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ