2012-05-28 21:40:02
Φωτογραφία για Υστερήσεις στην κυβέρνηση Μόντι διαπιστώνει έκθεση της ΕΕ
Ελλείψεις στις προσπάθειες της ιταλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της τεράστιας μαύρης αγοράς διαπιστώνει... προσχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν, το οποίο φέρνουν στο φως οι Financial Times.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΕ, αναγνωρίζεται η πρόοδος που έχει καταγράψει η κυβέρνηση Μόντι σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς όπως επισημαίνεται «η Ιταλία εφαρμόζει μία τολμηρή στρατηγική δημοσιονομικής προσαρμογής».

«Χωρίς να παραγνωρίζονται αυτές οι σημαντικές επιτυχίες, η πλήρης εφαρμογή των μέτρων εξακολουθεί να είναι δύσκολη ειδικότερα όταν απαιτείται η συνεργασία πολλών παραγόντων», προσθέτει η έκθεση.

Πάντως, σύμφωνα με τους Financial Times, η τελική μορφή της έκθεσης ενδέχεται να τροποποιηθεί πιο φιλικά για την Ιταλία, ωστόσο δεν παύει να θεωρείται κρίσιμη και με μεγάλη βαρύτητα καθώς η ΕΕ μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις στις χώρες που δεν ακολουθούν τις υποδείξεις και δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις.

Σημειώνεται ότι η οριστική έκθεση της ΕΕ πρόκειται να κοινοποιηθεί την Τετάρτη και θα αφορά τόσο τις 14 χώρες της ευρωζώνης που δεν ακολουθούν πρόγραμμα όσο και τις 10 υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που δεν βρίσκονται εντός του ευρώ. 
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ