2012-05-28 19:41:04
Φωτογραφία για Στην κορυφή του πρωταθλήματος ο Alonso!
Ο Fernando Alonso με την τρίτη θέση που πήρε στο Πριγκιπάτο του Monaco ανέβηκε στο πρώτο... σκαλοπάτι του πρωταθλήματος. 

Ο Ισπανός έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στο Monaco και κατάφερε να πάρει ένα ακόμη βάθρο για το 2012 και δείχνει ότι η Ferrari έχει αρχίσει και γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστική στους τελευταίους αγώνες.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και η καλή εμφάνιση του Felipe Massa o οποίος κατάφερε να δει έκτος την καρό σημαία και να «βουλώσει» τα στόματα των επικριτών του. Οι ευχές πάντως όλων ήταν για τους κατοίκους της περιοχής Emilia που τις τελευταίες μέρες δοκιμάζονται σκληρά έπειτα από τον σεισμό.

Fernando Alonso (3ος): «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που κύλησε το τριήμερο. Φεύγουμε από το Μονακό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας: αν μου το είχαν προσφέρει μετά τις δοκιμές του Mugello στην αρχή του μήνα, θα το είχα δεχτεί, αλλά αν μου το έλεγαν μετά τη Μελβούρνη δεν θα το πίστευα
. Στην Αυστραλία ξεκινήσαμε στην 12η θέση και στους δύο τελευταίους αγώνες έχουμε ανέβει στο βάθρο και είμαστε πρώτοι στην κατάταξη. Αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει ακόμα περισσότερο κίνητρο να πιέσουμε πιο σκληρά στην εξέλιξη της F2012. Γνωρίζαμε ότι η εκκίνηση θα είναι κρίσιμη. Έφυγα καλά και σχεδόν ήρθα δίπλα στον Grosjean και τον Hamilton. Ακουμπήσαμε με το Γάλλο, για μια στιγμή, φοβήθηκα ότι το μονοθέσιο θα είχε πάθει ζημιά. Σε αυτήν την πίστα η προσπέραση είναι σχεδόν αδύνατη και το να είσαι συνεχώς πίσω από κάποιον άλλο προκαλεί πρόβλημα θερμοκρασίας του κινητήρα και των ελαστικών. Δεν μπορείς λοιπόν πάντα να είσαι στην επίθεση, προσπαθείς να χειριστείς την κατάσταση και να πιέζεις όταν πρέπει. Αυτό είναι στα pit stop και αυτό κάναμε. Αν θα είχα περάσει τον Rosberg και τον Webber αν έμενα λίγο ακόμα στην πίστα; Ίσως, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν η σωστή επιλογή. Ήμουν πολύ γρήγορος με καθαρή πίστα μπροστά μου. Στο τέλος, ανησύχησα λίγο για τον Vettel με το πολύ μαλακό ελαστικό, αλλά ευτυχώς μπόρεσα να αμυνθώ άνετα. Έπειτα είχα την ελπίδα να βρέξει, διότι νομίζω ότι θα είχα την ευκαιρία να κερδίσω. Ωστόσο, στους τελευταίους 6 γύρους πίστεψα ότι τελείωσε ο αγώνας, κυρίως επειδή σε κάθε στροφή υπήρχε και μια νέα έκπληξη. Στη Βαρκελώνη, μια πίστα με πολλές γρήγορες στροφές, πήγαμε καλά και σε αυτήν την πίστα έγινε το ίδιο. Θα δούμε τι θα γίνεις τον Καναδά, αλλά σίγουρα ελπίζουμε να επιβεβαιώσουμε την πρόοδο που κάναμε στους δύο τελευταίους αγώνες. Τέλος, αφιερώνω αυτό το βάθρο σε όλα τα θύματα και τις οικογένειες του σεισμού που χτύπησε την περιοχή της Emilia την περασμένη εβδομάδα.»

Felipe Massa (6ος): «Ήταν καλός αγώνας. Ένιωθα άνετα μέσα στο μονοθέσιο από το ξεκίνημα των ελεύθερων δοκιμών της Πέμπτης. Ήταν πολύ πιο εύκολο στην οδήγηση από τους προηγούμενους αγώνες. Ίσως οφείλεται στη φύση της πίστας και στο setup και οπωσδήποτε πρέπει να αναλύσουμε τα πάντα προσεκτικά για να δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από αυτό το 3ήμερο. Θα μπορούσα να είχα πάρει καλύτερο αποτέλεσμα αλλά παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος. Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας με μικρές διαφορές και μπορούσα να ακολουθήσω το ρυθμό των πρωτοπόρων. Λυπάμαι μόνο που δεν μπόρεσα να κάνω μερικούς γύρους με καθαρή πίστα μπροστά μου όταν τα ελαστικά μου ήταν ακόμα ανταγωνιστικά. Η εκκίνηση ήταν πολύ καλή και η φθορά ειδικά με τη μαλακή γόμα ήταν ελάχιστη. Ο οδηγός πάντα θέλει να κάνει το μέγιστο οπότε δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με την 6η θέση, ωστόσο οι βαθμοί αυτοί είναι σημαντικοί. Ελπίζω το πρωτάθλημά μου να αλλάξει και από εδώ και στο εξής να μπορώ να μάχομαι για τις κορυφαίες θέσεις, όπως έγινε στο Μονακό. Τώρα πάμε στο Μόντρεαλ, που είναι πίστα διαφορετικού τύπου και χρειάζεσαι υψηλή μέγιστη ταχύτητα αλλά δεν είναι πολύ διαφορετική όσον αφορά το setup.»

Stefano Domenicali: «Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να πω ότι οι σκέψεις μας είναι με τον κόσμο που πλήχθηκε από το σεισμό στην περιοχή της Emilia την περασμένη εβδομάδα. Ελπίζουμε ότι ένας καλός αγώνας της Ferrari τους επέτρεψε, έστω και για λίγες ώρες, να ξεχάσουν τα προβλήματά τους αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είμαστε μαζί γιατί οι ρίζες μας είναι εκεί, στο έδαφος που συνεχίζει να τρέμει τις τελευταίες 8 ημέρες. Όσο για τον αγώνα, φεύγουμε από το Πριγκιπάτο με ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα και πάνω απ' όλα με τον Fernando Alonso να προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών και τον Felipe Massa να έχει μια έξοχη παρουσία όλο το 3ήμερο. Αμφότεροι οι οδηγοί μας έκαναν πολύ καλή δουλειά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο, και η ομάδα πίσω τους στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι ειδικά χαρούμενος για τον Felipe, που χρειαζόταν ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το 3ήμερο αντιπροσωπεύει ένα καινούριο ξεκίνημα της σεζόν γι' αυτόν. Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι αλλά σίγουρα δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, ειδικά καθώς ακόμα δεν έχουμε την καλύτερη απόδοση, ιδιαίτερα στις κατατακτήριες. Όπως συνήθως λέω ύστερα από έναν καλό αγώνα, μείνετε ήρεμοι και συνεχίστε έτσι.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ