2012-05-28 17:22:20
Φωτογραφία για Ο ένας «πυροβολεί», ο άλλος… πετροβολεί
Ο Ολυμπιακός προηγείται 2-1 του Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικών με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν τη διαφορά… πίσω από τα 6.75. Στο 39% το ποσοστό του Ολυμπιακού, στο 29% του Παναθηναϊκού.

Μετά από τους πρώτους τρεις τελικούς μεταξύ των «αιωνίων», άπαντες μιλούν για τη διαφορά των δύο ομάδων στα ριμπάουντ, αλλά και στην… ενέργεια που βγάζουν επάνω στο παρκέ. Το gazzetta.gr, όμως, εντόπισε ακόμη μια διαφορά και σας την παρουσιάζει.

Ο Παναθηναϊκός επί χρόνια «σκότωνε» τον Ολυμπιακό πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Φέτος, όμως, οι Πρωταθλητές Ευρώπης προσπαθούν να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από δεκαπέντε χρόνια με ένα «όπλο» της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το οποίο είναι το σουτ πίσω από τα 6.75.

Έπειτα από τους πρώτους τρεις τελικούς ο Ολυμπιακός έχει 25/64 (39%) τρίποντα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός μετρά 12/47 (29%). Δηλαδή οι Πειραιώτες έχουν πάρει 33 περισσότερους πόντους από τους αντιπάλους τους πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.


Για να καταλάβει κανείς το πόσο «πονάει» ο Παναθηναϊκός σε αυτόν τον τομέα στους φετινούς τελικούς, δεν χρειάζεται παρά να συγκρίνει τα πρώτα τρία φετινά παιχνίδια των playoff μόνο με το τέταρτο περσινό. Σε εκείνο ο Παναθηναϊκός είχε 8 τρίποντα και για να φτάσει τον αντίστοιχο αριθμό φέτος χρειάστηκε 100 αγωνιστικά λεπτά.

Δεν είναι, όμως, το μόνο στοιχείο που δείχνει πως ο Ολυμπιακός «χτυπάει» τον Παναθηναϊκό με ένα δικό του όπλο. Αν δει κανείς τα στατιστικά παικτών-κλειδιά για τους «πράσινους», όπως ο Ρομέιν Σάτο, θα καταλάβει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ο Κεντροαφρικανός μετά τα πρώτα τρία παιχνίδια έχει 0/3 τρίποντα, την ίδια ώρα που στον Ντούσαν Ίβκοβιτς… βγαίνουν όλα.

Όπως για παράδειγμα ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, ο οποίος έχει αγωνιστεί λιγότερο από τον Σάτο, αλλά έχει 7/14 τρίποντα. O Λιθουανός γκαρντ έχει πατήσει παρκέ συνολικά 45:27’’ στα πρώτα τρία ματς, την ώρα που ο γκαρντ/φόργουορντ του «τριφυλλιού» έχει αγωνιστεί 60:49’’. Δηλαδή ο Γκετσεβίτσιους έχει πετύχει 21 περισσότερους πόντους πίσω από τη γραμμή του τριπόντου από τον Σάτο και έχει αγωνιστεί σχεδόν 15 λεπτά λιγότερο. Πρόκειται για λεπτομέρειες και… αριθμολαγνεία, αλλά ορισμένες φορές, αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ