2012-05-28 11:42:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Επιστροφή στο σπίτι και αποποίηση κληρονομιών η νέα... μόδα της οικονομικής κρίσης
Επιστροφή σε καταστάσεις του ΄50 και του ΄60, με συγκατοίκηση οικογενειών και επιστροφή στο σπίτι των γονέων για τους νέους, βιώνουν πλέον όλο και περισσότεροι κάτοικοι του νομού Αχαϊας.

Η Πάτρα, σαν μια φοιτητούπολη που είναι, βιώνει ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα, καθώς οι γονείς, μη μπορώντας πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές ανάγκες της ενοικίασης ενός σπιτιού για τα παιδιά τους που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο της πόλης, αναγκάζονται να τους ζητούν να σπουδάσουν εξ αποστάσεως, γυρίζοντάς τα στις πόλεις τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στους patrastimes.gr η πρόεδρος ιδιοκτητών Ν. Αχαϊας κ. Αθανασιάδη, σε λαίλαπα εξελίσσεται το φαινόμενο της μη πληρωμής ενοικίων και λογαριασμών όπως ρεύμα, κοινόχρηστα κ.ά., από ενοικιαστές στην περιοχή.

Ετσι, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, αναγκάζονται να επιδιώκουν να φύγει ο ενοικιαστής, έστω και αν τους χρωστάει, για να κόψουν άρον-άρον το ρεύμα και να γλιτώσουν τουλάχιστον το «χαράτσι» της ΔΕΗ.


Μεγάλες ακίνητες περιουσίες παραμένουν εγκαταλελειμμένες, καθώς οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν, εκτός από το «χαράτσι» και τα τεκμήρια-φωτιά για αυτά τα ακίνητα, χωρίς να τους δίνουν κάποιο εισόδημα.

Η απαξίωση πλέον της ακίνητης περιουσίας και των δυσβάσταχτων φόρων που την περιβάλουν, οδηγεί όλο και περισσότερους να μην αποδέχονται τις κληρονομιές από τους γονείς τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γονιού, σύμφωνα με την κ. Αθανασιάδη, που μόλις την προηγούμενη Παρασκευή που αποποιήθηκε την περιουσία από τον πατέρα του και παράλληλα έκανε αίτηση αποποίησης και για τα ανήλικα παιδιά του, αφού βάσει του νόμου σε αυτά θα περνούσε η κληρονομιά από τον παππού τους, μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στον φόρο κληρονομίας!

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ