2012-05-28 10:54:15
Φωτογραφία για Boυλγαρία: Πρόβλημα στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Κοζλοντούι
Πρόβλημα στο σύστημα προστασίας της τούρμπο-γεννήτριας προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας ενός αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας.

«Οι λόγοι που η μονάδα διέκοψε τη λειτουργία της εντοπίστηκαν και το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση του εργοστασίου. Το εργοστάσιο θα θέσει ξανά σε λειτουργία τον αντιδραστήρα, ο οποίος παράγει 1.000 μεγαβάτ, σήμερα.

Στις 24 Μαΐου τέθηκε σε λειτουργία ο πέμπτος αντιδραστήρας του Κοζλοντούι και συνδέθηκε ξανά στο εθνικό δίκτυο αφού ολοκληρώθηκε η ετήσια συντήρησής του, αν και δεν έχει φθάσει στο μέγιστο επίπεδο της απόδοσής του ακόμη.

Οι δύο αντιδραστήρες 1.000 μεγαβάτ, σοβιετικής κατασκευής, παράγουν περίπου το 36% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται σε ετήσια βάση στη βαλκανική χώρα. Τα τελευταία χρόνια, έχει διακοπεί η λειτουργία των υπολοίπων τεσσάρων, παλιότερων αντιδραστήρων, βάσει μιας συμφωνίας με την Ε.Ε. και λόγω των ανησυχιών των Βρυξελλών για την ασφάλεια του εργοστασίου.

defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ