2012-05-26 13:04:42
Φωτογραφία για Ζητούνται θαρραλέα βήματα από την τουρκική Κυβέρνηση Συνομιλίες του ΥΠΕΞ Δανίας στην Άγκυρα για ενταξιακές
ΘΑΡΡΑΛΕΑβήματα ώστε να έρθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Βίλλι Σοβντάλ. Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Βίλλι Σοβντάλ αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από πλευράς Τουρκίας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων σε σχέση και με την ενταξιακή πορείας της χώρας.

Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την τουρκική Κυβέρνηση να προβεί σε θαρραλέα βήματα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων της χώρας ώστε να πετύχει να έρθει πιο κοντά στην ΕΕ. Ο Δανός υπουργός, ο οποίος μιλούσε σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του στην Αγκυρα, ανέφερε επί λέξει: « Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για την ίδια την Τουρκία αλλά και για τις σχέσεις της με την ΕΕ να επιδείξει θάρρος όσον αφορά αυτή την ατζέντα (των μεταρρυθμίσεων)».

Είπε ακόμη ότι η ΕΕ υποστηρίζει το να έρθει η Τουρκία όσο πιο κοντά γίνεται στην ΕΕ , προσθέτοντας ότι «διανύσαμε μία περίοδο όπου υπήρξε ένα πάγωμα στις σχέσεις, όπου τίποτε δεν κινείτο και τώρα θέλουμε να αρχίσουν τα πράγματα να κινούνται και πάλι». Καταλήγοντας ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας και αναφερόμενος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας σημείωσε πως «θέλουμε να εξέλθουμε από αυτό το αδιέξοδο στη σχέση μας, το οποίο κράτησε πάρα πολύ».

http://www.philenews.com/digital/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ