2012-05-26 12:41:03
Φωτογραφία για Αναγνώστρια διαμαρτύρεται για την ακύρωση του προβληματικού ερωτήματος της Φυσικής
Οι χειρισμοί του Υπουργείου Παιδείας στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το θέμα της Φυσικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις χαρακτηρίζονται από φοβερή ελαφρότητα, με θύματα τους 18χρονους νέους και νέες που με την αισιοδοξία και την ορμή της νιότης πιστεύουν ότι στις εξετάσεις αυτές κρίνεται η ζωή τους. Η βιαστική ακύρωση του υποερωτήματος Γ4 αδικεί πολλούς μαθητές και θέτει ερωτηματικά που απαιτούν απάντηση από την Υπουργό Παιδείας και τους περί αυτήν «σοφούς».

1) Με ποια κριτήρια επιλέγονται τα θέματα; 2) Δεν ελέγχεται η σαφήνειά τους ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες; 3) Δεν ελέγχεται η λύση ή οι λύσεις των θεμάτων πριν αυτά εκφωνηθούν; 4) Πως είναι δυνατόν να ακυρώνεται ένα υποερώτημα, στο οποίο ο μαθητής έχει καταναλώσει εξεταστικό χρόνο σε βάρος των άλλων θεμάτων; 5) Αν έχει λύσει το συγκεκριμένο υποερώτημα και όχι τα προηγούμενα γιατί να χάσει τη βαθμολογία που δεν θα μπορεί να κατανεμηθεί; 6) Δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν σωστές όλες οι πιθανές λύσεις και να μην ακυρωθεί με φοβερή σπουδή η προσπάθεια τόσων μαθητών;


Kύριοι της Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων, μάλλον έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που συμμετείχατε σε εξετάσεις και έχετε ξεχάσει τα ξενύχτια, την αγωνία, το άγχος των νέων μας. Αν είχατε παραμείνει πραγματικοί ΔΑΣΚΑΛΟΙ, θα φροντίζατε τα θέματα να είναι σαφή και ευκρινή και όχι μέσω της ασάφειας και των ελλιπών διευκρινήσεων να επιδιώκετε ν’ αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας. Και στο συγκεκριμένο θέμα της ακατανόητης ακύρωσης του ερωτήματος Γ4 της Φυσικής αποδείξατε ότι είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων αδικώντας χιλιάδες μαθητές! ΝΤΡΟΠΗ!

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ